A Bányász utca is megújult a napokban – A rekonstrukciót a terület képviselője szorgalmazta
Város
2022. szept. 23.

A Bányász utca is megújult a napokban – A rekonstrukciót a terület képviselője szorgalmazta

Leaszfaltozták a Bányász utcát. A szakaszt 553 méter hosszban és teljes szélességében újították fel, amelyre azért is volt szükség, mert az ÉRV Zrt. az ivóvízhálózat rekonstrukcióját végezte.

Leaszfaltozták a Bányász utcát. A szakaszt 553 méter hosszban és teljes szélességében újították fel, amelyre azért is volt szükség, mert a közelmúltban az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. az ivóvízgerinc- és bekötővezetékek rekonstrukcióját végezte a város ezen részén. Az új ivóvízhálózat kiépítése a Bem út egy részét is magában foglalta és hat társas, huszonöt családi ház és egy közület ellátását biztosítja a jövőben. A megbízott kivitelezők közel háromszáz tonna aszfaltot dolgoztak el az adott szakaszon, amelynek vastagsága változó. Helyenként betonnal is alá kellett dolgozniuk. A padkát kőzúzalékkal teszik rendbe. A terület képviselője azt mondja, hogy a munkát hosszas egyeztetések előzték meg. A vállalat vezetői végül úgy döntöttek, hogy a felújítást teljeskörűen elvégzik.

„Régi álma teljesül a Bányász úton élőknek, hiszen az alapból rossz állapotban lévő úton végeztek először néhány évvel ezelőtt egy szennyvízberuházást, most pedig egy ivóvízvezeték cserét. Ezt követően az ÉRV. Zrt. megbízásából egy vállalkozó teljes hosszában és teljes szélességében leaszfaltozta ezt az utat, amelyet innentől kezdve sokkal biztonságosabban tudnak majd használni az itt lakók” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.