Családi nap a jövőért! címmel, hagyományteremtő programot szerveztek az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájában
Oktatás
2022. okt. 21.

Családi nap a jövőért! címmel, hagyományteremtő programot szerveztek az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájában

Családi nap a jövőért! címmel, hagyományteremtő programot szerveztek az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájának udvarán, ahol hét fát is elültettek.

Rendhagyó módon, szülők és nagyszülők is nézelődtek a csépányi óvoda udvarán. Első alkalommal hirdette meg az intézmény azt a családi napot, amelyre minden érdeklődőt vártak a délelőtt folyamán. A szabadban eltöltött programra már több hete készültek az óvoda lelkes pedagógusai, dajkái és nem utolsó sorban az ovisok. Gyirásziné Tardosi Judit tagóvoda-vezető néhány szóval üdvözölte a vendégeket, megköszönte nekik, hogy ilyen nagy számban eljöttek a hagyományteremtő programra. Nagyon fontos az óvoda életében, hogy a hármas kapocs, a gyermek, a nevelő és a szülő kapcsolata gördülékenyen működjön.

„Az óvodának és mindenféle oktatási intézménynek a legelső partnere a gyerekeken túl a szülők. Akkor tudunk igazán hatékony munkát végezni, hatékonyan nevelni, hogyha ez a hármas meg van. Éppen úgy, mint egy háromlábú szék. Hogyha a gyermek a szülő és a pedagógus együttműködik, akkor tudunk értéket közvetíteni és haladni. Örömmel készültek mindannyian. A gyermekek és a dolgozók is az óvodában és a szülők is nagy örömmel jöttek” - mondta Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A délelőtt a kicsik néptáncával kezdődött, akik már nagyon várták ezt a napot. A szülőket is becsalogatták a körjátékba, akik szívesen vettek részt az ovisok programján. De volt közös gyümölcskóstolás is az ősz jegyében.

„Nagyon jó ötlet volt, hogy a családok együtt legyenek, és együtt tudjanak játszani a gyerekekkel. Három éve nagyon szeret idejárni a kisfiam. A Csipet csapat csoportba jár, és nagyon jó ötletnek tartottam, hogy ez a nap összejött” - nyilatkozta Jónás Helga.

Volt versenyjáték, de kincset is kerestek a szülők a gyerekekkel. A legnagyobb attrakciónak azonban a faültetés számított, amely csemetéket már korábban elkészítették az óvoda dolgozói. A négy lombos facsemetét és a három cserjét a délelőtti program végén ültették el közösen.

„Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek a csépányi óvodában, hogy beleláthatunk az óvodai életbe. Ezen a családi napon összejöttek gyerekek, szülők, nagyszülők. Ez számunkra nagyon jó, hogy itt lehetünk. Hogyha jövőre is lesz, akkor jövőre is el fogunk jönni. Nekem idejár a két unokám és a fiam, nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetünk mindannyian” - hangsúlyozta Morvainé Süle Mária.

Az óvoda pedagógusai süteményekkel és forró teával is megvendégelték a szülőket, nagyszülőket. Az első hagyományteremtő családi nap nagyon jól sikerült, bíznak abban, hogy a jövőben még nagyon sok hasonló eseményre is sor kerül.