Döntetlennel zárult a találkozó
Sport
2022. nov. 22.

Döntetlennel zárult a találkozó

Döntetlent játszott hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B tizenegyedik fordulójában. A debreceni DEAC gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, az első debreceni gólra hárommal tudtak válaszolni. Majd a vendégek egyenlítése után fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a tizenhatodik percig, ahonnan a DEAC együttese folyamatosan növelte előnyét, kialakítva a félidei 13-18-as eredményt. A második játékrész elején a debreceniek még tovább tudták növelni előnyüket egészen a harmincötödik percig, amikor Moscoso Péter Carlos lehúzta a rolót a kapu előtt, tizenkét perc alatt mindössze egyszer zörrent meg a hazai háló, így a negyvenhatodik percben újra egál volt. Ekkor azonban megtorpantunk és az utolsó öt percnek ismét ötgólos debreceni vezetéssel vágtak neki a csapatok. Sikerült újra a bravúr, a hazaiak nem engedtek több debreceni gólt, Jancsó Nándor pedig hat másodperccel a vége előtt bedobta az egyenlítő találatot, kialakítva a 28-28-as végeredményt. Így örülhettünk az egy pontnak, ám Kocsis Csaba nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

„Azt gondolom, hogy a nyitott védekezés, hogy kinyitottunk, az egy utolsó szalmaszálként adott egy mankót. Elképzelhető, hogy sűrűbben kell ezt alkalmazni, mert volt már rá példa, viszont nyilván ilyenkor már szerencse is kell a végén. Bízhattunk benne, meg nyilván jókor jött nálunk is a kapus csere, bár hozzáteszem, hogy a Bálinttal sem volt úgy probléma, inkább a védekezés és a visszarendeződés, meg hogy könnyű gólokat adtunk az első félidőben, de a Mosci nagyon jól szállt be, és bravúrokat tett hozzá és ez kellett ahhoz, hogy elől kihasználjuk a lehetőségek nagy részét, addig meg sokszor belehibáztunk” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Hozzátette, hogy több embert kellett lehoznia a pályáról sérülés miatt, valamint folyamatosan szükség volt a pihentetésre is, amit az ellenfél két erős sora okozott. A debreceni szakvezető úgy véli, hogy az ózdiaknak szerencséjük is volt, hiszen az ő hibáikból tudtak visszajönni a mérkőzésen és nem a jó játékuknak köszönhetően.

„A második félidő tizedik percében én is éreztem, hogy egy kicsit megállt a támadásunk. Nem vittünk annyi lerohanást, mint az első félidőben, illetve nyilván a cserék sem úgy tudtak hozzátenni, ahogy kellett volna. Ott volt több kihagyott ziccer is, úgyhogy mindenképpen emiatt. A helyzeteink ott voltak, azokat ha belőttük volna nincsen kérdés, biztos hogy két ponttal távozunk, de azt gondolom, hogy volt sok pozitívum a mérkőzésben” - mondta Mándi Norbert, a DEAC szakvezetője.

Hozzátette, hogy volt egy nagy változás a nyáron a csapat életében, így jelenleg épülő játékuk van, így pozitív számukra az egy pont, de jobban örültek volna a győzelemnek. Az ÓAM-Ózdi KC így végül a tabella tizedik helyéről várja a folytatást, egyel megelőzve a debreceni gárdát. Legközelebb november 27-én, idegenben lépnek pályára az SZKSK Kézilabda Csarnokban, ahol a Szigetszentmiklósi KSK látja vendégül őket. A következő hazai összecsapás időpontja pedig december 3. Ekkor a BFKA-Balatonfüred látogat el a Marosi István Városi Sportcsarnokba.