Továbbjutott a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjébe a Vasvár Úti Általános Iskola 3.c osztályos csapata
Oktatás
2022. nov. 24.

Továbbjutott a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjébe a Vasvár Úti Általános Iskola 3.c osztályos csapata

A megye második legjobbjaiként mérkőznek meg a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói magyar nyelv és irodalomból a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos vetélkedőjén.

A magyar nyelv és irodalomból álló Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyre már harmadik osztályos tanulók is jelentkezhetnek. A „vasváros” csapat első alkalommal vett részt ezen a megmérettetésen. A megyei fordulóban 155 ponttal az előkelő második helyen végeztek, mindössze 10 ponttal maradtak el az első helyezettől. Az elért eredmény várakozáson felülire sikeredett, amelyet igen sok munka és gyakorlás előzött meg.

„Amikor összeáll a csapat, akkor a pedagógus saját szabadidejét feláldozva délután, tanórák után mindig foglalkozik ezekkel a tanulókkal. Felkészíti őket a versenyre különböző versenyfeladatoknak a megoldásával, és ez teljesen addig zajlik, amíg el nem jön a verseny napja” - mondta Kozupné Tóth Bianka, a Vasvár Úti Általános Iskola intézményvezető helyettese.

A felkészülés igen jól ment a csapatnak, szeretnek együtt dolgozni, bár igen sokat kellett tanulni a vetélkedőre.

„Ez egy csapatverseny, és sokat kellett rá felkészülni, de szeretünk együtt versenyezni, együtt gondolkozni. Sokat tanultunk, sok közmondást, szólást kellett gyakorolni, és a kéziszótároknak, lexikonoknak a használatát kellett megtanulni” - emelte ki Rékasi-Kocsis Dóra, a Vasvár Úti Általános Iskola 3.c osztályos tanulója.

A Szófejtők csapatának az országos döntő írásbeli fordulójában 13 feleletválasztós feladatot kell megoldani mindössze 60 perc alatt. A megmérettetést nagyon várják, hiszen nagy örömmel tölti el őket, hogy már a megyei eredményükkel is kivívták diáktársaik és tanáraik elismerését.