Mikulásnak és rénszarvasnak is beöltöztek az emberek Szennán
Város
2022. dec. 3.

Mikulásnak és rénszarvasnak is beöltöztek az emberek Szennán

Mikulás ünnepséget tartottak Szennán. A gyerekek sorba álltak a Mikuláshoz, aki egy-egy csokit adott nekik. A fiatalok között volt, aki énekelt is a Télapónak.

Mikulássapkás gyerekek és felnőttek jelentek meg Szennán, az egyik helyi kisbolt mellett. Az Alapítvány Szenna Fejlesztéséért számos megmozdulást kezdeményezett már a településen, így tehát az ünnepi időszak sem maradhatott ki a sorból.

„Közel húsz éve működik az Alapítvány Szenna Fejlesztéséért. A lakosság érdekében hozták létre az alapító tagok. Különböző programokat szervezünk már évek óta. Szokott lenni Mikulás est, húsvét, de voltak anyák napi rendezvények. Most két évig szünetelt a vírushelyzet miatt, de most újra fellendítettük az egészet. Volt tökfaragás Halloweenkor, azon is rengeteg gyerek vett részt. Most úgy gondoltuk, hogy a gyerekek érdekében Mikulás estet tartunk” - emelte ki Slágáné Kötél Ildikó, az Alapítvány Szenna Fejlesztéséért elnöke.

Az eseményre érkezett egy motoros Mikulás is, akinek a járművére felülve fotózkodhattak is a gyerekek. Sokan azonban egy asztalhoz leülve rajzoltak és színeztek, hogy festményeiket ajándékba adhassák a Télapónak. Kicsik és nagyok egyaránt az ünnephez illő öltözetben érkeztek. A legtöbben a jellegzetes sapkát öltötték magukra.

„Ahogyan már látszik is, megkértük a résztvevőket, hogy jöjjenek Mikulás vagy Krampusz jelmezben, vagy angyal, vagy manó jelmezben, éppen amit el tudnak otthon készíteni vagy éppen megvenni. Reméljük, hogy lesznek azért, Mikulások már vannak” - mondta Kertész István, szervező.

A kisebbek örömére a piros ruhás, nagyszakállú Télapó egy székben ülve várta a kicsiket, akik egymást követve léptek oda hozzá. Volt, aki elmondta mit szeretne ajándékba, a bátrabbak pedig énekeltek is neki. Cserébe mindannyian kaptak egy-egy csokit. Ugyan sütött a Nap, a szervezők azonban felkészültek a hűvös időre is, így forró teával kínálták a résztvevőket. A közösség nagyon szereti az ilyen és ehhez hasonló alkalmakat, amelyek egyébként a környéken élőket is a településre csábítják.

„Nekünk nagyon tetszik. Legutóbb a tökös rendezvényen voltunk, és akkor meghívtak minket a Mikulás ünnepségre. Több alkalommal is voltunk már, mert nagyon jó a közösség. Voltunk húsvétkor tojásfát díszíteni, akkor meghívtak. Mi ózdiak vagyunk egyébként, de a gyerek miatt nagyon szeretünk ide járni. Nagyon kedvesek a szervezők, ismerősök is, szeretjük őket” - nyilatkozta Györfi Zoltánné.

A közösségépítő eseményen tehát mindenki jól érezte magát. A program sikerességét az is mutatja, hogy számos ember kilátogatott, többségük pedig még jelmezt is öltött.