Plüssállatok repültek a pályára az ÓAM-Ózdi KC és a BFKA-Balatonfüred találkozójának félidejében
Sport
2022. dec. 6.

Plüssállatok repültek a pályára az ÓAM-Ózdi KC és a BFKA-Balatonfüred találkozójának félidejében

Győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC a BFKA-Balatonfüred ellen a hétvégén. A találkozó félidejében a már hagyománynak számító Dobj egy macit! akciót is megtartották.

A vendégek nyitották a találkozót, az első gólra azonban egészen a második percig kellett várni. A mieink szinte azonnal viszonozták ezt, majd át is vették a vezetést. A tizenkettedik percben már négy találattal vezettek. A Balatonfüred nem hagyta magát, próbálta ledolgozni a hátrányt, azonban az Ózd tovább növelte a különbséget. Pihenőre már 15:10-es állással mentek. Ekkor megtartották a már szokásosnak mondható Dobj egy macit! akciójukat. A nézőtérről számos plüssállat repült a pályára, amelyek hamarosan óvodás gyermekek mindennapjait szépítik majd. A kedves gesztust követően azonban tovább folytatódott a találkozó. A második félidőben a vendégek játéka erősebbnek bizonyult, amelynek köszönhetően a különbségből is sikerült ledolgozniuk. Az ózdi csapat azonban nem hagyta magát, ismét nagyobb előnyre tett szert, amelyet egészen a mérkőzés végéig tartani tudtak. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – BFKA-Balatonfüred  30:25.

„Volt egy megnyugtató előnyünk, aztán szünet után úgy jöttünk vissza a pályára, ahogy nem szabad visszajönni. Egyből meccsbe hoztuk őket, és nyilván elkezdtek még jobban futni, mert nekik ez volt az egyetlen esélyük, hogy ne a fal ellen kelljen támadni. Ezt meg is tudták oldani, és elég szorossá tették a végjáték közeli időszakot. Szerencsére ott két-három gólos vezetésnél mi tudtunk megújulni, és magabiztos lett végül a győzelem. Nyilván örülünk neki, mert nagyon fontos pontokat szeretünk, viszont vannak olyan hibák, amik vissza-vissza térnek” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Hozzátette, hogy egy rossz szava sem lehet a csapatra, mert jól edzettek és játszottak a héten, de reméli, hogy később még kevesebb hibával tudnak majd az élre törni. Kiemelte, hogy az ellenfél csapat fiatalokból áll, akik között több olyan játékos is van, aki később még erősebb lehet. A vendég csapat célja egyébként, hogy meg tudják őrizni az NB I/B-s tagságot és a következő generációnak is biztosítani tudják ezt a lehetőséget.

„Alapvetően mivel nem nagyon tudtunk felkészülni a mérkőzésre, ezért elég ad hoc kézilabdát tudtunk játszani. Az utazás sem sikerült jól és ez a hetünk nagyon kavalkádos volt, úgyhogy úgy jöttünk ide, hogy próbáljuk meg, amit abban a pillanatban meg tudunk csinálni. Ennyi jött ki belőle” - mondta Kis Ákos, a BFKA-Balatonfüred vezetőedzője.

A győzelemnek köszönhetően a mieink a tabella nyolcadik helyéről várják a folytatást. A következő körben a lista harmadik helyén álló Agrofeed ETO UNI Győr vendégeként lépnek pályára a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Ezt követően pedig a hazai meccset nem Ózdon, hanem Kazincbarcikán játszák majd december 16-án, amikor a Vecsés SE látogat el hozzájuk.