Karácsonyi vásárt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában
Oktatás
2022. dec. 8.

Karácsonyi vásárt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában

Karácsonyi vásárt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A jótékonysági rendezvény bevételét a néptáncosok viseleteire és a gyerekek utaztatására fordítják.

Frissen sütött gofri illata lengte be a Bolyky Tamás Általános iskola auláját. Karácsony előtti jótékonysági vásárt szerveztek az intézményben. Viseletbe öltözött néptáncos lányok és fiúk mutattak be néhány lépést a vásárra látogatóknak. Emellett egy táncversenyt is rendeztek, melynek győztesei apró ajándékot kaptak. A rendezvény már több éves hagyományra tekint vissza.

„Iskolánkba már 1998 óta működik kihelyezett tagozatként a néptánc. Nagyon büszkék vagyunk rá és mindenki tudja, hogy az oktatás nincs nagyon támogatva. Ezért minden évben jótékonysági rendezvények alkalmával gyűjtjük össze azt a pénzt, amiből a gyerekeknek viseletet vásárolunk, utaztatjuk őket, illetve az idén az év végi záróvizsgára zenekart szeretnénk fogadni, mert 2023-ban 25 éve lesz annak, hogy itt működik a néptánc oktatás, és szeretnénk méltó képen megünnepelni” - mondta Elekné Holló Hilda, néptánc pedagógus.

A rendezvényt megelőzte egy szülői értekezlet, melyre huszonhat gondviselő érkezett. Szép példáját mutatták az összefogásnak, mindenki kivette részét a szervezésből, mellyel nagyon sok segítséget adtak a cél megvalósításához. Számos édesség sorakozott az asztalokon, de talán a legnagyobb sikere a helyben sütött gofrinak volt.

„A gyerekek számára nagyon kedvelt. Öt adagot csináltunk, ami azt jelenti, hogy hét kilogramm lisztből, húsz tojásból, két liter tejből. Mindezt a gyerekeknek, az iskolának. Szeretünk a közösségért tenni” - emelte ki Bellérné Bíró Henrietta, szülő.

Több mint száz gyermek vett részt a programon, nem csak a néptáncosok, az iskola alsó tagozatos diákjai is eljöttek a vásárra. Sorban álltak az asztalok előtt, több mindent vettek.

„Sok-sok ennivaló van, van gofri, de lehet venni játékot, volt zsákbamacska. Igazából nagyon jó ez a nap. Sok pénzt lehet költeni” - nyilatkozta Tengely Viktória.

A néptáncosok záróvizsgája májusában lesz, ahol a gyerekek a vásár bevételéből beszerzett új viseletet öltik majd magukra, a szülők és a táncosok legnagyobb megelégedésére.