Óvodások és a Kissikátori Harmonika és Népdalkör is részt vett a Kézenfogva Gondozóház lakóinak karácsonyi ünnepségén
Kultúra
2022. dec. 20.

Óvodások és a Kissikátori Harmonika és Népdalkör is részt vett a Kézenfogva Gondozóház lakóinak karácsonyi ünnepségén

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Kézenfogva Idősotthonban. Az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységében több előadást is megtekintettek a lakók.

Közel az összes lakó elfoglalta helyét a az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szent István úti intézményi egységének emeletén ma délelőtt. A dolgozók egy különleges karácsonyi műsorral készültek. Az eseményen részt vett Janiczak Dávid polgármester is.

„Az időseknek is minden évben elhozzuk a karácsonyt. Az idősotthonokban is karácsonyi ünnepségek zajlanak ebben az időszakban. Most itt a Szent István úti egységben vagyunk, és már nagyon várják, hogy elkezdődjön az ünnepség. Bízom benne, hogy jól fogják magukat érezni, és ezzel egy kicsit bele tudjuk lopni a karácsony fényét a mindennapjaikba” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Először az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának apróságai léptek fel. A kicsik versekkel, énekekkel és tánccal kedveskedtek az időseknek. A Mazsola csoport tagjai egy angyal jelmezt is magukra öltöttek a fellépés során. Az idősotthon dolgozói minden nap próbálják szebbé varázsolni a bentlakók életét.

„Nagyon nagy szeretettel készültünk az idei karácsonyra. Együtt díszítettük fel az idősotthont, hogy minél meghittebb és barátságosabb környezetet tudjunk biztosítani időseinknek. Nagyon sok programot szerveztünk, amit örömmel fogadtak. Úgy vettük észre, hogy örömüket lelik abban, hogy itt lehetnek nálunk. Szeretetben próbáljuk megünnepelni ezt a karácsonyt” - emelte ki Plesovszki Tardi Henriette, az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységének gondozónője.

Az ünnepségen jelen volt a terület képviselője is, aki mint minden látogatáskor, úgy most sem érkezett üres kézzel. Ezúttal szaloncukrot hozott magával és a lakóknak, valamint a dolgozóknak is masszázsutalvánnyal kedveskedett.

„Mindig nagy örömmel látogatok el ide a Kézenfogva Gondozóházba. Örömmel veszem a meghívást, mert amit itt tapasztalok, az mindig melegséggel tölti el a szívemet. Nagyon sok esetben több generációs együtt ünneplés szokott itt zajlani. És mindig vannak meghívott vendégek, aki színesítik az ünnepre való készülődést” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Az óvodások után a Kissikátori Harmonika és Népdalkör következett, akik szintén karácsonyi dalokkal készültek. A dolgozók célja az, hogy a lakóknak színt vigyenek az életébe és közösen, családias hangulatban készülődhessenek a karácsonya.