Ismét Ózdon tartották a játékos sportverseny diákolimpia megyei döntőjét
Sport
2023. jan. 13.

Ismét Ózdon tartották a játékos sportverseny diákolimpia megyei döntőjét

Hat csapat részvételével rendezték meg az idei játékos sportverseny diákolimpia megyei döntőjét a Vasvár Úti Általános Iskolában. Városunkat két iskola képviselte.

Hangos szurkolás és nagy izgalom töltötte be ma délelőtt a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermét. A megye több területéről, összesen hat általános iskolai csapat mérkőzött meg a megyei bajnoki címért. A verseny kezdése előtt Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára külön köszönetét fejezte ki a szervezőknek a színvonalas megyei döntő lebonyolításáért.

„Nem kis dolog, hogy egyáltalán át lehetett szervezni, hiszen be van zárva sportcsarnok, és egy ilyen szuper teremben minden feltétel adott ahhoz, hogy egy jó megyei döntőt szervezhessünk” - nyilatkozta Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

A körzeti döntők győztes csapataira kilenc játékfeladat várt, amelyek között nagyon sok féle verseny volt. A sportos palettában szerepelt többek között futás váltóbottal, pókjárás, kötélhajtás vagy például az alagút akadálypálya leküzdése is.

„Kilenc játékfeladatból áll a mai versenyszám, amelyek között nagyon sok fajta verseny van. Van, ami a gyorsaságra épít, van, ami az ügyességre, a labdavezetésre, így mondhatni, hogy ez egy speciális versenyszám, nincs egyesületi háttér, tipikusan a testnevelő tanárok órai, illetve órán kívüli foglalkozásának az eredménye az, hogy ilyen jól össze tudják állítani a csapatot. Ezúton is köszönet a helyi szervezőknek, és a felkészítő tanároknak, hogy ilyen ügyesen összeállították a csapatokat és megmérettetnek ebben a versenyszámban” - mondta Vanczák Attila, a verseny elnöke.

A gyerekek minden feladatot izgatottan vártak, viszont az egyik legnépszerűbb versenynek a váltófutás bizonyult.

„Nagyon vártam ezt a mai napot és az volt a kedvenc feladatom, amikor futni kellett a váltóbottal” - emelte ki Dulai Roni, a Bolyky Tamás Általános Iskola versenyzője.

Az országos elődöntőbe két miskolci csapat jutott tovább a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola képviseletében. Ezt a megmérettetést Egerben rendezik majd meg márciusban. A Vasvár Úti Általános Iskola csapata a negyedik, míg a Bolyky Tamás Általános Iskola versenyzői az ötödik helyen végeztek.