Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. febr. 6.

Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC

Megszerezte az idei év első hazai pontjait az ÓAM-Ózdi KC. Az NB I/B tizenhatodik fordulójában a Kecskeméti TE – Piroska szörp gárdája ellen léptek pályára.

Az év első találkozóját az ÓAM-Ózdi KC nyitotta meg. Az első góllal már az ötvenedik másodpercben megzörgették a kecskeméti hálót. A hatodik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően azonban a hazaiak egymás után lőtték a gólokat. A tizenhatodik percben már 10:5 volt az állás. A jelentős előny miatt bátrabb támadásba kezdtek, amely több könnyű találatot is eredményezett. Az ellenfél igyekezett felvenni a lépést, a mieink azonban tovább növelték az előnyt. A Kecskeméti TE az utolsó percekben taktikát váltott. Pihenőre 18:10-es állással mentek. A második játékrészben a vendégek nyitott védekezéssel folytatták a találkozót, aminek köszönhetően elkezdték ledolgozni a hátrányt. A hazaiak erős kapus teljesítménye kifogott az alföldi gárdán. A különbséget ismét növelni tudták az ózdiak, legalább öt találattal mindig vezettek. Egy kínai figurát is bemutatott az ózdi csapat. Lendületük a találkozó végéig kitartott, így sikerült itthon tartaniuk a két pontot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Kecskeméti TE: 33 - 26.

„Nagyon jó kapus teljesítményünk volt a Moscoso Peti részétől, és sok könnyű gólt tudtunk szerezni. Nagyjából visszakaptam azt az ő támadó játékukból, amiből felkészítettem a csapatot. Nem nagyon tudtak érvényesülni, és ha tudtak is helyzetet kialakítani, a Mosci ő megfogta, de nyilván a félidő végén kinyitottak, és ott azért a szünetben volt idő megbeszélni, hogy mit kéne játszani, hogy nehogy visszajöjjenek, mert ha ilyen három, négy gólra visszajönnek, akkor azért meleg lett volna” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Hozzátette, hogy a felkészülést nehezítették a körülmények, így inkább az erőnlétre helyezték a hangsúlyt, hogy jobban bírják, mint az ellenfél, ez pedig sikerült is. A Kecskemétnek nehéz útja volt, késve is érkeztek a találkozóra, valamint vezetőedzőjük elmondása alapján négy vezető játékos is hiányzott a keretből.

„Rengeteg ziccert, technikai hibát követtünk el, amiből az Ózd remekül tudott fordítani, könnyebb gólokat lőttek. Náluk szenzációs kapus teljesítmény volt azt gondolom, ami megint megpecsételte a mi dolgunkat, így ziccereket rontottuk, hagytunk ki. Abszolút csalódott vagyok a mérkőzés tekintetében, ez nagyon kevés lesz ahhoz, hogy a céljainkat elérjük” - értékelt Tóth Norbert, a Kecskeméti TE – Piroska Szörp vezetőedzője.

A győzelemnek köszönhetően a mieink a tabella tizedik helyéről várják a folytatást. A következő két találkozót idegenben vívják majd. Először február 11-én a Tatai AC, majd 18-án a KK Ajka gárdája ellen lépnek pályára. A hétvégi találkozó mozzanatait és a vezetőedzők értékelését bővebben az Ózdi Városi Televízió Apropó című magazinjának csütörtöki adásában tekinthetik meg.