Megmérettetésre készülnek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai
Sport
2023. febr. 6.

Megmérettetésre készülnek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai

Területi minősítő versenyre készülnek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai. A március eleji megmérettetést Nyíregyházán rendezik.

Kellemes hangulatban, ám kemény edzésmenettel dolgoznak a teremben az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tagjai. Jelenleg tíz fiatal gyakorol. A tét újra nagy, hiszen közeleg a következő megmérettetés. Mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából a teljesítményével, a cél a legjobbnak lenni.

„Egy alapozó időszakon vagyunk túl, az első versenyünk az március harmadikán és negyedikén lesz Nyíregyházán egy gyönyörű komplexumban, a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban. Ez egy státuszát tekintve, egy alapvető verseny, amit mi a sportágunkban egy területi minősítőnek nevezünk. Itt kezdhetik el megszerezni a versenyzők a különböző minősítési szinteket. Ez is elsődlegesen eredmény orientált és nem helyezés orientált, mert minősítési szintek eléréséről van szó. Minél jobbat, természetesen kilogrammban” - mondta Fodor Emese, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club szakosztályainak vezetője.

A súlyemelők egyetlen női tagja Szőcs Bernadett. A fiatal sportoló határozott célja, hogy az országos bajnokságon első helyezést érjen el. Korábban negyedikként, az elmúlt évben pedig másodikként tért haza az országos bajnokságról. Minden erejével azon dolgozik, hogy a dobogó legfelső fokára álljon fel ebben az évben.

„Tizenkét éves koromtól járok, nővérem is súlyemelő volt és elég szép eredményeket ért el, és az ő nyomdokaiba léptem. Apukám is sportoló, őáltala is kaptam motivációt, hogy idekerültem. A versenyre én is készülök és azon vagyok, hogy minél jobb eredményt hozzak, mint az előző versenyemen, mert onnan nem sikerült olyan eredményt hozni, mint amit én vártam. Nyilván azzal is megelégedtem és örülök neki, de most az a célom, hogy jobb legyek” - nyilatkozta Szőcs Bernadett, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzője.

Általános iskolába járt, amikor toborzás volt, jelentkezett és azóta is űzi a sportot Endrész György. Azt mondja a legfőbb cél az, hogy magához képest a legtöbbet fejlődjön. Minden alkalmat kihasznál arra, hogy javítson egyéni csúcsán.

„Heti három edzésünk van, és ezt heti folytonossággal próbáljuk március végéig véghez vinni, aztán a legnagyobb teljesítménnyel a versenyen teljesíteni, ahogy tudunk” - fogalmazott Endrész György, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzője.

Az idei esztendőben a legfontosabb sportversenyek közé az országos utánpótlás bajnokságok sorolhatók. Az elmúlt évben nagyon szépen teljesített a csapat, hiszen a különböző országos bajnokságokról érmekkel tétek haza, valamint az U17-es korcsoportban magyar bajnoki címet is szereztek.