Akinek a sport lökést és tartást adott – Polgármesteri elismerésben részesült Kormos József, az ózdi teknőcök tiszteletbeli elnöke
Sport
2023. febr. 16.

Akinek a sport lökést és tartást adott – Polgármesteri elismerésben részesült Kormos József, az ózdi teknőcök tiszteletbeli elnöke

Megtartotta éves taggyűlését az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület. Kormos József polgármesteri elismerésben részesült az ózdi sportéletében eltöltött hatvan éves kiemelkedő munkájáért.

Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnökének beszámolója volt a taggyűlés első napirendi pontja a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Vanczák Attila képes összeállítással illusztrálta a 2022-es év eseményeit, amely igencsak mozgalmas volt. Az elnök elmondta tavaly is sikerült az egyesület tervei szerint működniük, legyen szó programszervezésről, vagy versenyzésről. Megtartották hagyományaikat és több figyelmet szenteltek a diáksportnak. A klub vezetői mindenkit oklevéllel jutalmaztak. Fontos számukra, hogy megerősítsék tagjaikban a hitet, hogy jó az irány, amely felé haladnak.

Később Kellóné Mezőtúri Márta vette át a szót, aki elismerően beszélt az egyesületről, majd méltatta Kormos József tevékenységét. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke polgármesteri elismerést nyújtott át neki városunk sportéletében eltöltött hatvan éves kiemelkedő munkájáért, valamint sportolói, sportvezetői eredményeiért.

„Kormos József városunknak olyan egyénisége, ami ritkaság számba megy. Hatvan év alatt szinte mindenki ismeri a városban. Fiatal korában atlétaként, majd szívét lelkét kitéve az ózdi sportért dolgozott. Úgy gondolom, hogy ez az elismerés a legkevesebb, amivel tartozik neki a város, hiszen rengeteg versenyen, diákolimpián, diákversenyen, óvodás futóversenyeken részt vett” - emelte ki Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Ahogyan a legtöbben szólítják, Józsi bácsi meghatódva vette át a díjat, emellett  külön a klubtól is kapott egy kis ajándékot. Elmondta, hogy családjának nagyon sokat köszönhet. Amíg ideje és energiája engedi támogatja a közösséget. Mindig azon volt, hogy minél több gyermekkel megszerettesse a mozgást. Számára ez nem pénz, hanem hozzáállás kérdése. Kiemelte, Kelló József révén került kapcsolatba a testneveléssel és együtt edzősködött Tóth Gyulával.

„Nekem a sport egy olyan lökést adott, egy olyan tartást, amit az atlétikánál szorgalommal és kitartással lehet megcsinálni. Atlétikában nem lehet csalni, az órát nem lehet elnézni, a centit nem lehet elmérni. Ahol bírók vezetnek, ott el lehet. Itt az ember amit elért a munkájával, azt érte el és azután értékeltek, amit végeztünk” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tiszteletbeli elnöke.

A taggyűlésen szóba a került többek között az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Kondi Napok, valamint a nagy hagyományokkal bíró Ózdi Hegyifutó Verseny. A szervezet vezetői igyekeznek megragadni minden olyan lehetőséget, amely arra szolgál, hogy színesítsék a város sportos palettáját. Folyamatosan figyelik a pályázatokat, ennek köszönhetően az idei tervekben már szerepel az első ózdi kutyás futás lebonyolítása és a futónapok megrendezése is. A tagság is bővült. 33-ról 37 főre nőtt azok száma, akik azonosulni tudnak az egyesület céljaival, de már idén is vannak csatlakozók.