Egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatásra adhatnak be igényt a városban működő társadalmi szervezetek és szerveződések
Város
2023. febr. 28.

Egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatásra adhatnak be igényt a városban működő társadalmi szervezetek és szerveződések

Támogatási kérelmet nyújthatnak be az Ózd területén működő társadalmi szervezetek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szerveződések.

Ózd Város Önkormányzata minden évben egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatást nyújt a városban működő civil és sportszervezeteknek. A beadott kérelmek alapján a képviselő-testület dönt az összeg mértékéről. A dokumentumot az önkormányzat által elkészített 2023.évi elektronikus kérelmen lehet benyújtani.

„Ez egy elektronikus űrlap, ezt a lehető legtöbb civil, illetve sportszervezetnek közvetlenül a linket kiküldjük. A városi honlapon is elérhető lesz mindenféle segédanyaggal, ami gyakorlatilag a felhívás, a letöltő link. Mint a civil szervezetek esetében, mint pedig a sportszervezetek esetében készítettünk egy-egy kitöltött minta űrlapot, hogy ez hogyan is néz ki, vagy nagyjából az egyes kérdésekre milyen jellegű válaszokat kell adni” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

Az Ózdi Képzőművészeti Egyesület több mint tíz éve veszi igénybe az önkormányzat által felkínált lehetőséget. A támogatás összegét igyekeznek számukra nagyon fontos eszközök beszerzésére és más fejlesztésre fordítani.

„Az éves festőtáborok megrendezéséhez, továbbképzésekre, táborvezetők díjainak megfizetésére, eszközökre, a mi esetünkben festék, vászon, keretezés és a tábor fenntartására. Ez nagyon fontos a számunkra és úgy gondolom, hogy az önkormányzat ha erre áldoz, a legjobb befektetés a civilek támogatása, hiszen nemcsak az Ózdi Képzőművészeti Egyesület van, hanem tudomásom szerint több mint hetvenkét egyesület működik a városunkban. A bélyeggyűjtőktől a néptáncosokig viszik a jó hírnevünket, akik boldogok, állandóan flow-ban vannak, mi kell még más” - hangsúlyozta Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke.

Fontos információ, hogy a támogatási kérelem elkészítését követően a kinyomtatott példányt az egyesület képviselőjének le is kell pecsételnie, és alá is kell írnia. A dokumentumot március 14-én 16 óráig, a Polgármesteri Hivatal régi portáján elhelyezett gyűjtőládába kell eljuttatni.