Három ózdi iskola felsősei méretették meg magukat a tavaszköszöntő fedett pályás atlétika versenyen
Sport
2023. márc. 2.

Három ózdi iskola felsősei méretették meg magukat a tavaszköszöntő fedett pályás atlétika versenyen

Közel hetven felsős diák mérkőzött meg egymással négy versenyszámban az idei tavaszköszöntő fedett pályás atlétika versenyen a Vasvár Úti Általános Iskolában.

Az atlétikai szezon nyitóprogramjával, a tavaszköszöntő fedett pályás atlétika versennyel indult a nap a Vasvár Úti Általános Iskolában. Múlt héten öt iskola első és második korcsoportja mérte össze ügyességét az Újváros Téri Általános Iskolában. Ma három intézmény felsősei, négy versenyszámban mérkőztek meg egymással. A rendezvényt idén a két tanintézet testnevelés munkaközössége szervezte meg több támogatóval karöltve.

„A verseny támogatásában helyi vállalkozó is részt vett, illetve a két iskolának, az Újváros Téri Általános Iskolának Alapítványa, Diákönkormányzata, illetve a Vasvár Úti Általános Iskolának a Diákönkormányzata támogatja a versenyt. Egyelőre három iskola részvételével zajlik a jelenlegi verseny, az Újváros Téri, Vasvár Úti és a Bolyky Tamás Általános Iskola közel 70 versenyzője van most jelen” - emelte ki Zákányiné Bányász Henrietta, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

A harmadik, negyedik korcsoportos tanulókra olyan próbatételek vártak a vetélkedőn, mint 30 méteres futás, helyből távolugrás, medicinlabda lökés és körös futás. A fiatalok nagyon várták a versengést, amelyre sokat gyakoroltak akár testnevelés órán felül is.

„Főként a 30 méteres futást gyakoroltuk, de edzettünk a körös futásra, az ugrásra és a lökésre is” - mondta Kormos Kata Nóra, a Vasvár Úti Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

A bajnokságon hangosan szurkoltak egymásnak a versenyzők és a diáktársak. Az esemény végén a legjobbak éremdíjban részesültek egy helyi vállalkozó jóvoltából, valamint a diákönkormányzatok ivólevet és bonbont osztottak a gyerekeknek gondoskodva az energiapótlásról. Mindhárom intézmény büszkélkedhet sportolóikkal, hiszen nagyon jól teljesítettek a küzdelmek során.