„Zöld Sziget Ózdon” - szakmai egyeztetés a Ózdi Városi Stadionban
Fejlesztés
2023. márc. 9.

„Zöld Sziget Ózdon” - szakmai egyeztetés a Ózdi Városi Stadionban

A város sportkomplexumának rekonstrukciójáról zajlott egyeztetés. A projektnek köszönhetően a Horgásztó, az Ifjúsági Park és a Városi Stadion is új, modernebb külsőt kaphat.

A projekt bemutatását és meglévő elképzeléseit vázolta fel a megbeszélésen Szaka Attila, a projektért felelős szakember. Az előzetes tervek szerint, melyet június 30-ig kell konkretizálni, olyan zöldrekonstrukciót terveznek, amely a városi sportkomplexumok egészét érinti. Így többek között a hobbisportolók megelégedésére rekortán futópályát, a tó környékére pihenőstégeket, nyilvános mosdók kialakítását tervezik.

„Szakmai illetve sportszakmai egyeztetések zajlanak le, amikor a projektnek azon elemeit próbáljuk pontosítani, amibe egyáltalán még bele lehet szólni illetve hozzá lehet nyúlni. Hiszen ez még finomításra, pontosításra vár” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

A fórumon több olyan sportszervezet is képviseltette magát, akik nagyban érintettek a kérdésben illetve rendszeresen használják a szóban forgó területet. Az eszmecserén a többség nagyon kedvezőnek ítélte a projektet, hiszen kevés város büszkélkedhet olyan sportkomplexummal, ahol szinte minden egy helyen, egymást támogatva tud működni.

„Ózd városa büszke lehet erre a létesítményre. Az, hogy itt vitatjuk ezeket a pályabejárással, a különböző sporteszközök vagy a futópálya elhelyezésével kapcsolatban a kérdéseket, ez egy nagyon jó fórum és azt gondolom, hogy dűlőre fogunk jutni. Mind a focistákat, mind a futókat, illetve a tömegsportot együttvéve úgy gondolom meg fog oldódni, és várjuk, hogy minél előbb elkezdődjön ez a projekt” - nyilatkozta Füleki Csaba, az Ózd Városi Sportegyesület edzője.

A célok és ötletek széles skálán mozognak. A megvalósításra szánt közel 350 millió forintos támogatásnak köszönhetően ezeknek a terveknek a nagy része megvalósulhat.