Itthon tartotta a két pontot a Lóci DSE
Sport
2023. márc. 12.

Itthon tartotta a két pontot a Lóci DSE

Győzelmet aratott hazai pályán a Lóci DSE. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei bajnokság tizennegyedik fordulójában a Sárospataki TC gárdáját látták vendégül.

A hazai pálya előnyét kihasználta a Lóci DSE, a Sárospatak azonban nem hagyta, hogy jelentősebb előnyre tegyenek szert vendéglátóik. Szinte fej fej mellett haladt a két gárda, de a hazai csapat erősebbnek bizonyult. Pihenőre 18:14-es állással mentek. A második játékrészt erőteljesen kezdte a Lóci. A harmincnyolcadik percben már hét góllal vezettek. A Sárospatak próbált szépíteni az álláson, ami néhány találattal sikerült is nekik. Végig kiélezett volt a küzdelem, de az ózdi lányok sokáig tartani tudták az előnyüket. Az ötvenhetedik percre azonban feljöttek a vendégek. Ekkor 35 – 33 volt az állás. Az Ózd nem hagyta az egyenlítést, pár percen belül újra hat gólos vezetést harcolt ki magának, amit egészen a játék végéig meg is tartott. Végeredmény: Lóci DSE – Sárospataki TC: 40:34.

„Továbbra is a bajnokság megnyerése a célunk, és az ifisták beépítése a csapatba, valamint minden meccsen nagyarányú győzelemmel nyerni. Nagyon sok sérültünk van, pontosan négy, úgyhogy nagyon nehéz volt a mai meccset összerakni, de a gyerekek és akit felküldtem, mindenki helyt állt. Nagyon sok a hiba, visszarendeződésnél lerohanás gólokat kapunk, a védekezést még javítanunk kellene” - értékelt Tomolyáné Bak Judit, a Lóci DSE vezetőedzője.

Van még lehetőség pontokat gyűjteni, így semmi nincs veszve a Sárospataknak sem. A céljuk, hogy a szezon végén minél jobb helyet foglaljanak el a dobogón, azonban nagyon megnehezíti a dolgukat, hogy a játékosok nagy része egyetemista, így csak pénteken tudnak edzeni a találkozók előtt.

„Röviden katasztrófa volt, mert tizenegy játékosból csak 5-6 volt érdemben a pályán és rajtuk éreztem azt, hogy mindent megtesznek a győzelemért, a többiek most valamiért nagyon lágyan szerepeltek, úgyhogy most így nagyon nehéz bármit is mondani. Kicsit csalódott vagyok, mert benne volt a győzelem ebben a mérkőzésben, de az X az mindenképpen. Sajnos most ez nem sikerült” - mondta Bodorovics Tamás, a Sárospataki TC vezetőedzője.

A mérkőzés előtt a vendégek a tabella harmadik helyén, közvetlenül a mieink mögött álltak. Ők ezt megtartották, az ózdiak azonban már a dobogó legfelső fokáról várják a folytatást. Legközelebb idegenben, a Miskolci VSC gárdája ellen állnak majd ki, akikkel jelenleg fej-fej mellett haladnak. Hazai körülmények között pedig március 24-én láthatja majd őket a közönség. Ekkor a MEAFC gárdáját látják majd vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.