Húsvétoló családi napot tartottak a mogyorósvölgyi játszótéren
Szabadidő
2023. ápr. 3.

Húsvétoló családi napot tartottak a mogyorósvölgyi játszótéren

Húsvétoló családi napot tartottak a mogyorósvölgyi játszótéren. A színes programok között szerepelt az arcfestés, a piros tojás díszítés, de népi játékokkal is megismertették a gyerekeket.

A kellemes tavaszi idő is hozzájárult annak a családi napnak a hangulatához, melyet a mogyorósvölgyi játszótéren rendeztek meg. A program több generációnak is alkalmat adott a szórakozásra. A jókedvhez a vidám zene is hozzájárult. Az asztaloknál kézműveskedtek a gyerekek, festették és díszítették a húsvéti tojásokat, de még számos programot kínáltak a szervezők.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy itt a Mogyorósvölgyben egyre jobb közösség kezd kialakulni, jól látható a mostani húsvétoló rendezvényünknél. Rengetegen fogadták el a meghívásunkat és vesznek részt a mai nap programjain. Nagyon szeretném megköszönni annak a civil szerveződésnek, akik a hátukra vették ezt a feladatot, és megmozgatták ezt a közösséget” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A mogyorósvölgyi programhoz a város más részeiből is csatlakoztak. A vendéglátók igyekeztek helytállni, mindenki megtalálta szerepét a csapatban. Az asszonyok helyben sütötték a tócsnit, vagy más néven lepcsánkát, ami nagy népszerűségnek örvendett a felnőttek és gyerekek körében egyaránt. A húsvétolón lehetett tojást gyűjteni, karikát célba dobni, de a nyuszi fészek is nagyon tetszett a gyerekeknek. Az utcabeliek nagyon fontosnak tartják, hogy a hagyományokat ápolják és megőrizzék. Ez a program erre adott lehetőséget.

„Nagyon jó kis közösségünk alakult itt ki a mogyorósvölgyi térségben. Próbálunk mindig olyan rendezvényeket szervezni ezzel a közösséggel, segítőkkel, ami összetartja ezt a társaságot a Falu városrész lakóit. Ez is egy ilyen családi nap, ez a húsvéti rendezvényünk” - mondta Horváth Péterné, szervező.

Bettes Luca is nagy érdeklődéssel vett részt az eseményen családjával, megvizsgálta a játszótéren található fészkeket, a tócsnit is megkóstolta, de a legjobban az arcfestés tetszett neki.

„Kati nénihez mentem és mondtam neki, hogy nyuszit akarok festeni az arcomra, és nagyon jól érzem magamat” - fogalmazott Bettes Luca.

A délutáni esemény remek közösség összekovácsoló programnak számított, hiszen több generációt is összehozott. A felnőttek beszélgettek, a gyerekek szórakoztak és játszottak. Megittak egy pohár málnaszörpöt, miközben felelevenítették a régi húsvétok hangulatát. Az Ózdi Néptánc Egyesület tagjai fülbemászó népzenével és táncházzal várták a lelkes felnőtteket és gyerekeket.