Irány az országos bajnokság – Az ózdi Csillagfürt EGYMI csapata nyerte meg a megyei kispályás labdarúgó bajnokságot
Sport
2023. ápr. 4.

Irány az országos bajnokság – Az ózdi Csillagfürt EGYMI csapata nyerte meg a megyei kispályás labdarúgó bajnokságot

Megnyerte a megyei kispályás labdarúgó bajnokságot a Csillagfürt EGYMI, így ezzel az eredménnyel tovább jutottak az országos bajnokságra.

A szeles idő sem szegte kedvét annak a három csapatnak, akik délelőtt birtokba vették az Ózdi Városi Stadion műfüves labdarúgó pályáját. A házigazda szervező csapat a Csillagfürt EGYMI volt, akik hathatós segítséget kaptak a lebonyolításhoz a Sajóvölgye Focisulitól, a helyszín biztosításával. A tanulásban akadályoztatott gyermekek sokat készülnek ezekre a versenyekre, heti rendszerességgel foglalkoznak velük a testnevelők.

„Én személy szerint tartok sport szakkört a gyerekeknek, általában focival szoktunk foglalkozni, illetve az adott sportesemény közeledtével azzal a sportággal, amire éppen föl kell készülnünk. Igazából heti egy alkalommal foglalkozom a gyerekekkel, illetve van egy összevont dupla testnevelés órám, ahol versenyek előtt két-három héttel összeszedem a gyerekeket, és az osztályommal együtt közösen foglalkozom velük. Ezekre a versenyekre így készülünk” - mondta Kormos László, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

Az ózdiak mellett a miskolci Éltes Mátyás EGYMI és a sátoraljaújhelyi Deák Úti EGYMI tanulói mérkőztek meg egymással. Egy-egy játék 2x15 perces félidőkkel zajlott, 5-10 perces szusszanásnyi szünetek kíséretében. A 3-as és 4-es korcsoportos focisták között lányok is gyepre léptek, voltak csapatok, akik konkrét taktikával érkeztek a küzdelemre.

„Figyelünk egymásra, passzolgatunk meg élvezzük. Az a legfontosabb” - fogalmazott Orgon Dominik Tamás, az Éltes Mátyás EGYMI játékosa.

A sportszerűségre és a mérkőzések zavartalanságára a játékvezető felügyelt, aki a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei elnöke volt. Szívesen jön városunkba, hiszen mindig sportszerető fiatalokkal és felkészítőkkel találkozik.

„Nagyon szeretik, nagyon várják a gyerekek, mindenféle versenyt nagyon szeretnek csinálni, a labdarúgást meg kiemelkedően. És ahogy látjuk még lányok is szerepelnek a Sátoraljaújhely csapatában, de nálunk is voltak lányok, akik szerettek volna jönni, de sajnos nem fértek bele a csapatba. Mi is két kocsival jöttünk, tehát nem tudtunk többet elhozni, pedig jöttek volna szívesen” - nyilatkozta Nemes Zsolt, a FODISZ BAZ Vármegye versenyigazgatója.

A három mérkőzés végeredménye egy szoros döntőt követően a hazaiak sikerét hozta, hiszen megyei bajnok lett az ózdi Csillagfürt EGYMI csapata, második helyen végzett a miskolci Éltes Mátyás EGYMI, míg bronzéremmel gazdagodott a sátoraljaújhelyi Deák Úti EGYMI.