Sport és egészségnapot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában
Oktatás
2023. ápr. 5.

Sport és egészségnapot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában

Sport és egészségnapot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában. A rendezvényen tanárok és diákok egyaránt részt vettek.

Jó időben és jó hangulatban telt az az egészség és sportnap, melyet minden évben megrendeznek az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola tanulói számára. Megszokott már, hogy a megnyitót követően az iskolaudvaron közös bemelegítéssel indítják a napot diákok a tanárokkal együtt.

„Hagyományosan, a tavaszi szünetet megelőző utolsó tanítási napon kerül sor az iskolánkban a sport és egészségnap rendezvényre, amit az éves munkaterve is tartalmazza az iskolának. Ezen a napon, úgymond még a húsvéti ünnepkört megelőzően, igyekezetünk szerint a végzős tanulók bevonásával is egy tanítás nélküli munkanapra kerül sor, aminek programját a testnevelő kollégák, két fő állította össze zömében, de bevonásra került az ifjúságvédelmi védőnő is. Így igen változatos programok várják ezen a napon a tanulókat két helyszínen, egyrészt az iskola területén az udvaron, valamint a városi stadionban, beleértve annak kondi parkját is” - nyilatkozta dr. Alabán Péter, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Az Ózdi Városi Stadion műfüves pályáján kispályás labdarúgás zajlott, ami a legnépszerűbb elfoglaltságot ígérte a diákoknak. De a tollaslabdázásra, a kosárlabda büntető dobásokra, a célba dobó és góllövő versenyekre is sok lelkes jelentkező akadt. Az osztályokat az egyes állomáshelyekre az osztályfőnökök vagy a kijelölt oktatók kísérték. Pataki Gabriella ifjúságvédelmi védőnő is részt vett a programok szervezésében aki elmondta, hogy a tanulók remek ötletnek tartják az egészség és sportnapot.

„Nagyon élvezik. Nemcsak a játékos feladatokat, amikor ugráló kötelezhetnek, futballmérkőzések vannak és tollasozhatnak, tehát különböző spotágakban kipróbálhatják magukat, hanem a mindennapi egészséges életmóddal kapcsolatos értékrendeket játékos feladatokon keresztül, akárcsak egy totó vagy egy játékos - mint tavaly az ételkészítés, az idén egyéb programoknál megtanulhatják, meg is tanulják, miközben ő végzi, nemcsak egy elmélet tananyagot sajátít el, mint egy iskolai óra, hanem állomáshelyenként ki is próbálhatja saját magát” - emelte ki Pataki Gabriella, ifjúságvédelmi védőnő.
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy minden ilyen és hasonló eseményre évek múlva is visszaemlékeznek a diákok, akik minden állomást végigjártak a nap folyamán.

„Az elején ugráló kötelezéssel kezdtünk, amit nehezen, de sikerült megcsinálni. Voltunk a sportpályán, ott is fociztunk és még van a totó, amit be kell fejeznünk és most fejeztük be a tollasütőzést” - nyilatkozta Rácz Glória.

Az iskola vezetése a jövőben is tervezi a sport és egészségnap megtartását. Minden évben új elemekkel bővítik a programok sorozatát, így nagyobb lehetőséget kínálnak a diákoknak arra, hogy az egészséges életmód jegyében töltsék szabadidejük egy részét, mind a táplálkozásban, mind pedig a mozgásban.