„Győzelem, vagy halál” – izgalmasnak ígérkezik a VII. Spartan Kupa
Sport
2023. ápr. 24.

„Győzelem, vagy halál” – izgalmasnak ígérkezik a VII. Spartan Kupa

Izgalmasnak ígérkezik a VII. Spartan Kupa. A Soós Lajos és a Pitbull Team nevéhez köthető eseményre most is az ország számos pontjáról érkeznek harcosok.

Az esemény Soós Lajos és a Pitbull Team nevéhez fűződik. A főszervező azt mondja már három hónapja munkálkodnak azon, hogy tartalmas és izgalmas mérkőzésekkel kápráztassák el a közönséget. Sokan támogatják a rendezvényt. Magánszemélyek és vállalkozók is maximálisan kiállnak mellette, amiért nagyon hálás, ezért is érzi úgy, hogy sportolóival mindent meg kell tenniük a siker érdekében.

„Győzelem, vagy halál. Viccet félre téve, rajtuk lesz a legnagyobb nyomás. Itt mindenki azt gondolja, mert ez hazai pálya. A hazai pálya sokszor rosszul sülhet el. Azért felkészülten állunk oda, hiszen muszáj, hogy az ember azt a teljes menetidőt szigorúan végigcsinálja. Menni kell előre, nem hátrálunk meg. Nekik ez a dolguk, meg kell küzdeni azért, hogy még magasabb szintre tudjanak jutni, mert ez nekik egy kiugró deszka most” - mondta Soós Lajos, a Spartan Kupa főszervezője.

A gála érdekessége, hogy hölgyek is a kötelek közé lépnek. Tóth Dana hat éves kora óta vonzódik a küzdősportokhoz, csupán egy éves volt amikor 2009-ben az első Spartan Kupát megtartották. Veresegyházi ellenfelét nagyon szeretné legyőzni.

„Nagyon szeretnék jól teljesíteni, bízok magamban, de ez egy olyan sport, ahol bármi megtörténhet” - fogalmazott Tóth Dana, a Pitbull Team versenyzője.

Berki Renátó neve sem ismeretlen a küzdősportok világában. Heti több órát tölt edzéssel, hogy az egri Bogár Máriusszal szemben ezúttal győztesként kerüljön ki a ringből.

„Napi több órákat is felkészüléssel töltök. Az életem nagy részét most ez tölti ki. Ez a mérkőzés egy revans mérkőzés lesz. Ezzel az ellenfelemmel már küzdöttem korábban. Sajnos az én hibámból adódóan én úgy vélem és úgy érzem lelkiekben is, hogy ezt tudom jobban teljesíteni, és a végén az én kezemet fogják a magasba emelni!” - hangsúlyozta Berki Renátó, a Pitbull Team versenyzője.

Bódi Bence is hamar megismerkedett a harc ezen formájával.

„Már nyolc éves korom óta űzöm ezt a sportot. Azóta is nagyon sok mérkőzésen vettem részt. Lényegében jól sikerültek. Erre a mérkőzésre kicsit nagyobb nyomás keletkezett, de remélem, hogy sikerülni fog. Az ellenfelem is egy felkészült srác, szóval mi is sokat készülünk rá” - emelte ki Bódi Bence, a Pitbull Team versenyzője.

Az április 29-i, vagyis szombati eseményre most is az ország számos pontjáról érkeznek harcosok, így például Bajáról, Pécsről, Budapestről is várnak versenyzőket. De az ország határain kívülről is jönnek sportemberek. Például Romániából és Horvátországból. A rendezvénynek most is a Marosi István Városi Sportcsarnok ad otthont. Kapunyitás délután ötkor lesz, kezdés este hat óra. Több mint tíz mérkőzést terveztek, valamint lesz olyan harcmodor is amely most debütál először Ózdon, ezt azonban meglepetésnek szánják a szervezők.