Meglepetés torta a bölcsődék napja alkalmából
Város
2023. ápr. 25.

Meglepetés torta a bölcsődék napja alkalmából

Tortával kedveskedett a város vezetése a bölcsődék napja alkalmából. Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester a Katona József Úti Bölcsődébe érkezett az ajándékkal.

Tortával a kezében érkezett meg Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester a Katona József Úti Bölcsődébe. Szerették volna meglepni az ott dolgozókat a bölcsődék napja alkalmából. Magyarország első ilyen intézménye 1852. április 21-én nyitotta meg kapuját Budapesten. 2010-től a bölcsődék napja pedig államilag elismert ünnep lett.

„Bölcsődék napja alkalmából látogattuk meg a Katona József Úti Bölcsődét, ahova a város másik bölcsődéjéből, az újtéri bölcsődéből is érkeztek dolgozók. Megleptük őket egy tortával alpolgármester asszonnyal közösen, és egy jó beszélgetésen vettünk részt, így köszöntöttük őket ünnepnapjuk alkalmából” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A bölcsődékre, a bölcsődei dolgozók munkájára ma is nagy szükség van. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy a férőhelyek iránti igény még napjainkban is meghaladja a kapacitást. Ezt a problémát azonban Ózdon egy bővítéssel már megoldották. A szakemberek gyakran kapnak elismerő szavakat a szülőktől, azonban a sok odaadásért és törődésért a legnagyobb köszönetet a gyerekek visszajelzéseiből nyerik. Nagyon örültek neki, hogy a város vezetése is fontosnak tartotta kimutatni, mennyire hálásak a munkájukért.

„A gyerekek szeretete és ez az odaadás, ami a kisgyermeknevelő lelkéből és tanulmányaiból fakad, az gyakorlatilag megfogalmazhatatlan. Az édesanyjukat ugyan helyettesíteni nem tudjuk természetesen, de a gyermekekkel való törődés és az a kontakt, ami kialakul a kisgyermeknevelő és a kisgyermek között az olyan bensőséges és olyan sokat adó érzés, amit igazán a kisgyermekek köszönnek meg nekünk” - fogalmazott Miskolczi Orsolya, a Katona József Úti Bölcsőde egységvezetője.

Többek között ez a visszajelzés motiválja nap mint nap a munkájukat is. A felvágott tortát mindenki megkóstolta és egy jókedvű beszélgetés mellett el is fogyasztotta.