Színes jelmezeket öltöttek a végzősök bolondballagás alkalmából
Oktatás
2023. máj. 4.

Színes jelmezeket öltöttek a végzősök bolondballagás alkalmából

Bolondballagók lepték el az utcákat az egész városban. A jelmezekbe bújt diákok már korán reggel hangos, zenés kísérettel vonultak. A fiatalokra ünnepélyes ballagás, majd érettségi vizsga vár.

Jelmezbe bújt végzős diákok lepték el ma reggel az utcákat. A bolondballagás szinte minden középiskolában hagyománynak számít. A tanulók idén is különböző maskarákba bújva vonultak és ünnepeltek. Az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum végzősei tánccal mulattatták az autósokat is. A legtöbben kora reggel indultak útnak, majd az iskolákban újra találkoztak. A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói nem csak körbejárták a várost. A ballagók ugyanis egy zenés-táncos műsort is előadtak. Minden végzős diák jelmezt öltött. Voltak osztályok akik összeöltöztek, de olyanok is, akik a hozzájuk legközelebb álló maskarát vették magukra, nagyon változatos megjelenést kölcsönözve ezzel.

„Egységes jelmezt szerettünk volna megvalósítani, de úgy, hogy mégis kicsit különbözően tudjunk felöltözni, és ezért a kalózok egy jó választás volt, mert mégis egységes, de egyedi. Aztán elég sokat készültünk rá, de az alap koncepció már megvolt, mert a szalagavatón is ezt a táncot adtuk elő. Az elejét bővítettük még ki annyival, hogy az osztályfőnökünktől megszerzett kincs az érettségi” - mondta Bertalan Fanni, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

Ez az esemény az érettségi előtti utolsó alkalom, amikor lazíthatnak a fiatalok, így kihasználták a napot, amikor közösen szórakozhattak egyet.

„A múlt héten sokkal nagyobb volt bennem az izgalom, hiszen most rengeteg olyan dolog van, ami eltereli a figyelmemet. Ugye most itt volt ez a bolondballagás, tényleg nagyon jól telt az egész reggel, végigvonultunk a városon zenével, itt a suliban is tapssal fogadtak minket, végig dudáltak ránk, szóval nagyon érdekes volt és tényleg nagyon jó így érettségi előtt, hogy van egy kis idő, amikor úgy feloldódunk, és eltereli valami a figyelmünket a sok-sok tanulásról” - nyilatkozta Tatár Csenge, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

A bolondballagást követően intézményenként változó időpontokban tartják meg az ünnepélyes ballagásokat, így már nagy erőkkel készülnek a nagy napra.

„Egy kicsit azért a feszültség érződik, hiszen a végzős diákok érzik, hogy itt van már a búcsúnak az ideje, illetve a fiatalabbak is érzik, hogy el kell őket búcsúztatni. Takarítunk az intézményben, a díszítésre készülünk, úgyhogy ez tényleg a búcsú hete” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A ballagásokat követően, jövő hét hétfőn kezdődnek az írásbeli érettségik. A diákok elsőként magyar nyelv és irodalomból töltik ki a feladatlapokat.