Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. máj. 9.

Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC

Marad az NB I/B-ben az ÓAM-Ózdi KC. A bajnokság huszonhetedik fordulójában a Szigetszentmiklósi KSK gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A vendégek szerezték meg a találkozó első gólját a második percben. Az Ózd nem hagyta magát, jó ideig fej-fej mellett haladt a két gárda. A tizennyolcadik percben is 7:7 volt az állás. Ezt követően megindultak a mieink. Számos olyan gól érte a Szigetszentmiklósi hálót, amelyet cseles és összehangolt játékkal szereztek meg a mieink. Több kétesélyes kimenetelű helyzetbe belementek, amelyekkel legtöbbször sikert arattak. Ennek köszönhetően elkezdtek kidolgozni egy stabil előnyt. Pihenőre is 15:11-es állással mentek. A második játékrészben is ezt a tendenciát követték. A harmincnegyedik percben hét gólos különbséget jegyeztek. Az ellenfél megpróbálta ledolgozni a hátrányt, ez azonban nem sikerült, az Ózd ugyanis végig tartani tudta az előnyt, ezzel vezetve a meccset. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Szigetszentmiklósi KSK: 29 – 26.

„Ez egy jó csapat, talán előrébb lenne a helyük, de hála Istennek végig uralni tudtuk a meccset. Azt gondolom az elején is kihagytunk rögtön öt perc alatt négy helyzetet, ott még tartották magukat, utána egy biztonságos különbségen végig tartottuk a meccset. Sokat jelentett nyilván, hogy voltak visszatérők is, így azért már lehet jobban forgatni, több erőnk marad, jobban beosztottuk, jól működött a védelem is mögötte egy nagyon jó kapus teljesítmény volt megint. Talán az utolsó négy meccsből ez volt a harmadik, hogy valamelyik kapus ilyen extrát tudott nyújtani és innentől kezdve azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vezetőedző elmondta továbbá, hogy a meccset megelőzően számoltak és úgy látták, hogy ha most nem szereznek pontot, akkor is sikerül bennmaradniuk. Már csak két mérkőzés van hátra a szezonból, így a cél az, hogy minél előrébb végezzenek. A Szigetszentmiklósnak is sikerült a bennmaradás, így biztosan fognak még ózdi pályán játszani. Ez az eddigiek alapján azonban nem túl szerencsés számukra. Legutóbb tavaly májusban jártak a városban, de akkor is pont nélkül távoztak, otthon viszont ők kerekedtek felül a mieinken.

„Azt gondolom, hogy tényleg nekünk valamilyen szinten az Ózd mumus idegenben, ezt ki lehet mondani. Sajnos az volt a legnagyobb problémánk, hogy fegyelmezetlenek voltunk mind elől, mind hátul. Nem tudom azt mondani, hogy megcsináltuk, amit megbeszéltünk és amit gyakoroltunk a héten. Amikor megcsináltuk, akkor értelem szerűen működött mind a támadás, mind a védekezés, viszont ma az Ózd valószínűleg jobban akarta, bár az akarás nem volt akkora probléma, a fegyelem az mindenképp. Ők fegyelmezettebbek voltak” - nyilatkozta Horváth Csaba, a Szigetszentmiklósi KSK vezetőedzője.

A mieink a tabella tizenegyedik helyéről várják a folytatást. Legközelebb május 14-én az Eötvös Sportcsarnokban lépnek majd pályára, ahol a BFKA-Balatonfüred csapata látja vendégül őket. Itthon május 20-án láthatja majd őket a közönség a szezon utolsó mérkőzésén, amikor az Agrofeed ETO UNI Győr gárdája érkezik Ózdra.