Titánok, Tűzoltók, Nosztalgia – Elindult a VII. Varga József Amatőr Teke Bajnokság
Sport
2023. máj. 10.

Titánok, Tűzoltók, Nosztalgia – Elindult a VII. Varga József Amatőr Teke Bajnokság

Az Titánok és a Tűzoltók csaptak össze a VII. Varga József Amatőr Teke Bajnokság első mérkőzésén. A rendezvény már nagy hagyományokkal bír Ózdon, most tíz csapat nevezett a megmérettetésre.

A bajnokság körmérkőzéses rendszerben zajlik oda, visszavágó alapján. A győztesnek járó vándorserleget jelenleg az 5 Cudar elnevezésű formáció birtokolja, nyár végén kiderül, hogy sikerül e elhódítani tőlük valakinek a trófeát.

Az első karlendítések után hétfőn elindult a városunkban nagy hagyományokkal rendelkező amatőr tekebajnokság, amely több éve Varga József nevét viseli.

A szabadidős program most is népszerű a sportág kedvelői körében. Legalábbis ez derült ki a szervezők, vagyis az Ózdi Sport-és Élményközpont igényfelméréséből. Az energiaválság miatt tavaly ősszel nem tudták elindítani a bajnokságot, de törekedtek rá, hogy mielőbb élettel tölthessék meg a tekecsarnokot.

„Tíz csapat nevezett. Ez már a hetedik év, amikor meg tudjuk rendezni ezt az amatőr tekebajnokságot. Általában a mérkőzéseken nagyon jó hangulat uralkodik és kiváló eredmények szoktak születni. Már nagyon várták a csapatok, illetve a résztvevők, hogy indítsuk, ezért is tűztük ki minél hamarabb ezt az időpontot, hogy elindítsuk a tavasz folyamán.” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport-és Élményközpont ügyvezetője.

Sorsolással döntötték el, hogy ki-kivel csaphat össze. A bajnokság körmérkőzéses formában történik oda, visszavágó alapján. A mérkőzéseken minden játékos hatvanat guríthat két pályán. A Tűzoltók csapata főként régi tagokból állt össze, persze néhány újonc is bizonyíthatja felkészültségét a következő időszakban. Magabiztosan vágnak neki a mérkőzéseknek. Főként arra a tudásra alapoznak, amelyet a korábbi években sikerült elsajátítaniuk. A csapat kapitánya szerint nem szükséges extra képesség a sportág műveléséhez, inkább gyakorlás kérdése.

„Több éves kimaradás után tértünk vissza csapatunkkal, a Tűzoltókkal. A csapat tagjai a régi csapatból megmaradt emberek főként, de azért kiegészült egy két tűzoltóságon dolgozó személlyel, újonccal. Így fogunk az első meccseken egy új srácot is avatni a pályán. Készülni úgy készültünk, hogy egy edzést tartottunk összesen, úgyhogy bízunk a múltban, amit régen megtanultunk a tekepályán, azt most is próbáljuk alkalmazni.” - nyilatkozott Fábián Norbert, a Tűzoltók csapatkapitánya

Az első meccsen a Titánokkal mérkőztek meg, ők szintén oszlopos tagjai az amatőr tekebajnokságnak, hiszen már nem először vesznek részt a programon. A tavaszi, nyári időszakban mindig elfoglaltabbak az emberek, azért mindenki igyekszik helytállni a versenyben.

„Összesen heten vagyunk. Most már tudjuk, ugye a sorsolás hogyan zajlik. Mindig felhívjuk telefonon, hogy éppen ki ér rá. A mai mérkőzést last minute-ben kellett csinálnunk, úgyhogy sajnos nem is ért rá mindenki, de a sportszerűség az úgy kívánta, hogy eljöjjünk, még ha kevesen is vagyunk.” - mondta Nagy Alexandra Éva, a Titánok tagja

Az ünnepélyes eredményhirdetés nyár végén lesz, amelyet majd baráti vacsorával kötnek egybe a csapatok. A győztes formáció a bajnokság vándorserlegét is birtokolhatja majd egy évig, ezt jelenleg az 5 Cudar csapata őrzi.