Ugrálóvár, horgászat és főzés – így telt a negyedik rendőrségi családi nap.
Szabadidő
2023. máj. 13.

Ugrálóvár, horgászat és főzés – így telt a negyedik rendőrségi családi nap.

Immár negyedik alkalommal tartotta meg éves családi napját az Ózdi Rendőrkapitányság. Horgász-és főzőversenyt is hirdettek, de a kicsiknek is készültek kísérő programokkal.

Az év háromszázhatvanöt napjában az egyenruhások vigyázzák a rendet a társszervekkel közreműködve, most azonban két nap erejéig kicsit megpihentek, ugyanis negyedik alkalommal tartották meg a már hagyománnyá vált családi napjukat az Ózdi Horgásztó félszigetén.

„Idén két versenyt is szerveztünk az ózdi csónakázó tóra. Az egyik egy horgászverseny, amit két naposra, azaz péntekre és szombatra hegyeztünk ki, a másik pedig egy főzőverseny, ahol az Ózdi Rendőrkapitányság különböző osztályai tudják magukat képviseltetni különböző ételekkel. Itt bográcsban spagettit fognak főzni, bográcsban fognak töltött káposztát csinálni, illetve csinálnak vadpörkölteket és a hagyományossá vált babgulyás is szerepet kapott.” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Önfeledten csúszdáznak és trambulinoznak a gyerekek, a kapitányságon ugyanis az ő szórakozásukra is gondoltak. A felnőttek viszont teljesen más köti le. Egy részük a tó partján ül és a kapásra vár vagy amint látszik, éppen a már kifogott halat tartja a kezében. A pecások egyébként már pénteken elkezdték a versenyt. A csapat nagyobb részét azonban a főzés köti le. A tűz megrakva, a húsok már sülnek, de úgy tűnik, hogy a töltött káposzta is hamarosan elkészül. Nem is csoda, hiszen többen is ezért dolgoznak. Az eseményre a társszervek képviselői is megérkeztek, akiket Kiss Tamás hivatalvezető fogadott.

„Én úgy gondolom, hogy a kapitányság, illetve a rendvédelmi szervek egy nagy családot alkotnak és életünk igen jelentős részét töltjük el ott munkával. Azért fontos ez a családi nap, mert itt a kollégákkal egy kötetlen beszélgetés keretében egy kellemes napot tudunk tölteni, mindamellett, hogy a családtagok is megjelennek, hisz ahogy az előbb említettem, a rendvédelmi szervek egy nagy család. Én bízom benne, hogy az idő ellenére egy kellemes napot fogunk eltölteni és mindenki jól fogja magát érezni.” - nyilatkozott Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője.

Kicsik, nagyok és a házikedvencek is jól szórakoztak. Ez a nap a munkán kívüli, minőségi közösen töltött időről szólt, amely kellemes beszélgetések, koccintások és finom ételek kíséretével telt.