Ismét hazai pályán küzdött és nyert a SalgÓzd TK
Sport
2023. máj. 16.

Ismét hazai pályán küzdött és nyert a SalgÓzd TK

Győzelmet aratott hazai pályán a SalgÓzd Teke Klub együttese a férfi NB I. keleti csoportjában. A mieink a Vilati Eger SE gárdáját látták vendégül az Ózd Városi Stadion tekecsarnokában.

Hosszú idő után ismét hazai pályán játszott a SalgÓzd Teke Klub. Az energiarák megnövekedése miatt nem csak a kulturális intézmények, a stadion is bezárta kapuit a téli hónapokra. Ennek okán az ott tartott edzések és bajnokságok is kiszorultak az épületből. Az újranyitást követően azonban a tekepályára is visszatért az élet. Az NB I. keleti csoport tizenkettedik fordulóján a Vilati Eger SE gárdáját látták vendégül. Jól indult a találkozó, hiszen Váradi Áron és Stréer Tamás is behúzta a maga pontját, így jó alaphangot adtak a mérkőzésnek. Frink Norbert és Csanádi Csaba szintén csapatponthoz juttatta a mieinket. Bár szoros volt a meccs, végül az ütött fákban is az ózdiak voltak a jobbak, így alakult ki a végeredmény. SalgÓzd TK - Vilati Eger SE: 6-2. A mérkőzés közben a klub elnökét arról kérdeztük, mivel szembesültek az elmúlt időszakban.

„Volt nehézség, mert Kazincbarcikán kellett pályát bérelnünk. Itt anyagi nehézségeink voltak és vannak is, de sikerült ott négy meccset játszani és abból hármat megnyertünk. Már örülünk, hogy ide tudtunk jönni, itthon tudunk játszani, remélem ezt a meccset is megnyerjük” - mondta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub elnöke.

A bajnokság végére az a céljuk, hogy megszerezzék a tabella hatodik helyét, amelyre még jó esélyük van. A vendégek számítottak arra, hogy nagy ellenállásba ütköznek. Nekik is nehézséget okozott az elmúlt időszak. Csapatvezetőjük elmondta, hogy február végén tudtak csak bekapcsolódni az edzésekbe.

„Gyakorlatilag február végén tudtunk bekapcsolódni az edzésmunkába. Nehézséget azért ez okozott, mert nem ehhez vagyunk hozzászokva. Télen maximum 1-2 hét kihagyással szoktuk a játékot folytatni. A csapatokat illetően más céljaik vannak a két egyesületnek. Nekünk ugye a kiesés, vagy az osztályozó elkerülése a jelenlegi helyzetben a legfontosabb. Az Ózd inkább a középmezőnyhöz, annak a végéhez tartozik” - nyilatkozta Tamasi Antal, a Vilati Eger SE csapatvezetője, játékosa.

Ifistáink is szépen szerepeltek. Ők 4-0-al zárták találkozójukat. A felnőtt pontfogók közül Stréer Tamás gurított a legtöbbet 571 fával, de a többiek is hozták legalább az 520-at. A bennmaradás tehát már megvan a SalgÓzdnak, így a cél az, hogy minél előrébb végezzenek. Már csak három mérkőzés van hátra a szezonból, amelyből kettőt itthon, egyet pedig idegenben vívnak majd meg.