TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00211

Az Ózdi Nyugdíjas Klub 2019. évi  kiemelt rendezvényeinek támogatása

A projekt során megvalósított tevékenységek az ózdi ipari, népi, kulturális örökség felkutatását, megőrzését, átörökítését, bemutatását, és a jelenkor városi értékeinek felszínre hozását szolgálják a sport és a művészet által. Ennek keretén belül kerül sor a Bellér László emlékére megrendezett XIII. Ózdi Nyugdíjas és Sportnapokra, a XI. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferenciára, a 20 éves jubileumát ünneplő Ózdi Nyugdíjas Klub rendezvényére, valamint a Szépkorúak Napjára.

Sajtóközlemény a projekt indításáról

XIII. Ózdi Nyugdíjas Sportnapok

Az Ózdi Nyugdíjas Klub első rendezvénye a 2019. május 9-10-11-én lebonyolított XIII. Bellér László emlékére rendezett Ózdi Nyugdíjas Sportnapok voltak, amely nyolc sportági versengésből állt. A megmérettetésen ez alkalommal is szép számmal vettek részt, ahol elsősorban nem az eredmény, hanem a közösen eltöltött idő volt a lényeg.

Aktív testmozgás (www.ozd.hu – 2019 május 10.)

Testmozgás (Ózdi Krónika – 2019. május 10.)

Képgaléria:

sport_(2)_t sport_(3)_t sport_(7)_t sport_(8)_t

XI. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia

Második rendezvényük, a XI. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia, 2019. május 24-én zajlott le. A konferencia résztvevői megismerkedhettek elődjeink szép, nehéz és felelősségteljes munkájával, a jelenlegi és a jövő ózdi kohászatának útjával, fejlesztési célkitűzéseivel. Neves előadók - köztük Szlovákiai Rozsnyó Bányászati Múzeum munkatársa - tartottak előadást a bányászat és kohászat múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Szlovákiából, Miskolcról, Dunaújvárosból és Ózdról érkeztek az egykori bányász-kohász emlékek őrzői.

Kohász hagyományok (www.ozd.hu – május 24.)

Hagyományok (Ózdi Krónika – május 24.)

Képgaléria:

konferencia_(1)_t konferencia_(3)_t konferencia_(4)_t konferencia_(7)_t

20 éves az Ózdi Nyugdíjas Klub

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte az Ózdi Nyugdíjas Klub. Az Olvasó Adorján Lajos termében közel százan gyűltek össze a díszes eseményre. A tagokon kívül sok vendég, illetve megyei és országos nyugdíjas klubok tagjai is érkeztek. A közös megemlékezés után az Olvasó protokoll termében az elmúlt húsz esztendőt bemutató fotókiállítást tekintették meg.

20 év (www.ozd.hu – szeptember 19.)

Jubileum (Ózdi Krónika – szeptember 19.)

Képgaléria:

20_ev_(1)_t 20_ev_(2)_t 20_ev_(3)_t 20_ev_t

Szépkorúak Napja

Az Ózdi Nyugdíjas klub  által szervezett Nyugdíjas Amatőr Művészeti Gálán, 2019. október 25-én, 21 fellépő mutatta meg tudását a közel 200 fő érdeklődő előtt. A fellépők nem csupán lehetőséget kaptak a szereplésre, hanem kipróbálhatták magukat és biztatást, bátorítást is kaptak egymástól. Legtöbben népzene és néptánc műfajban léptek fel, voltak hangszeres, szóló énekes, könnyűzenei produkciók, helyet kaptak a magyar és katonai nóták is. A gála részt vevői bizonyították, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Este a szervezők részére vacsorát biztosítottak, majd kezdődhetett a Kék Sirály zenekar fellépésével az éjfélig tartó bál.

Képgaléria:

szepkoruak_(2)_t szepkoruak_(3)_t szepkoruak_(4)_t szepkoruak_(5)_t