Tisztán szebb
Város
2021. szept. 22.

Tisztán szebb

Idén is sokan csatlakoztak ahhoz a szemétszedési akcióhoz, amely Dancsok Tamás nevéhez köthető. Többek között az Ifjúsági Parkot és a Petőfi tér környékét varázsolták szebbé a résztvevők.

Dancsok Tamás nevéhez köthető az a szemétszedési akció, amit közel tíz éve rendeznek meg városunkban. Ennek kapcsán a Vasvár Úti Általános Iskola diákjaival telt meg ma délelőtt az Ifjúsági Park. Ebből az intézményből idén közel százan csatlakoztak. Tíz órakor indultak el a stadion felé, a végállomás pedig az iskola volt. Ők ezen az útvonalon tisztították a területeket.

„Arra szeretném biztatni különösen a fiatalokat, hogy ne dobják ki a szemetet az autóból sem és sehonnan. Pár perces sétával lehet kukát találni mindenhol. Nagyon fontos az, hogy erdőben pedig fokozottan figyeljünk arra, hogy ne szemeteljünk. Ha a vadak felkapják, akkor abba elpusztulhatnak. Ez az óceánokban is óriási probléma. Felelősséggel kell tartoznunk a bolygónkért. Szemetelni ciki” - hangsúlyozta Dancsok Tamás, főszervező.

Ehhez az akcióhoz számtalan intézmény és cég csatlakozott. Többek között az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. is. A Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark dolgozóival közösen szedték az eldobált hulladékot a három intézmény környékén.

„Alapjáraton fontos mindannyiunk számára a környezetvédelem. A mobilitási hét keretén belül ezt a napot a szemétszedésnek szántuk. Úgy gondoltuk, ha már városon belül van egy összefogás, akkor mi is tegyük hozzá a magunkét” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

A Fidesz Ózdi Szervezete évek óta segédkezik tevékenységével az akcióban. Fontos számukra a város és környezetének tisztasága. A Petőfi téren kezdték meg a hulladék összeszedését fiatalokkal együtt, akik a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói.

„Az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel tegnap bejártuk a területet, az egész körzetemet. Szerencsére kevés olyan helyszínt találtunk, ahol fellelhető illegálisan eldobált hulladék. Ez is jól mutatja azt, hogy az a munka, amit végzünk és a városüzemeltető intézmény is folytat, az meghozza a gyümölcsét és javuló tendenciát mutat ez a helyzet” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, a Fidesz Ózdi Szervezetének elnöke.

Az akció igencsak sikeresnek mondható, hiszen sikerült megmozgatni a várost, és rengeteg zsák szemét gyűlt össze. A környezet szépítése érdekében a jövőben is terveznek még hasonló megmozdulásokat.