Újra üzemel
Város
2021. szept. 24.

Újra üzemel

Kedden minden távhős lakásban központilag beindította a fűtést az Ózdi Távhő Kft. Valamennyi épületben automatikusan megkezdték a töltést, így azt a lakóknak nem kellett külön kérvényezniük.

Az Ózdi Távhő Kft. dolgozói augusztus utolsó hetében végezték el a minden évben szokásos karbantartási feladatokat. Az újonnan beszerelt gáztalanító azóta is jól működik. Kedden központilag beindult a fűtés. Jelenleg egy kazán és két gázmotor üzemel. Az előbbiből hat van a birtokukban. Azok akkor lépnek majd működésbe, amikor egyre hidegebbre fordul az idő.

„Kedd hajnalban a kettes számú nagy kazánunkkal beindultunk. Előfűtöttük a rendszert. Reggel a benti kollégák a beosztás után elindultak a hőközpontokba azokat beindítani, ezért a rendszert elő kellett melegíteni. Ezt szolgálta a kazán beindulása. Minden zavartalanul, jól indult” - mondta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

Ha két napon keresztül a napi átlaghőmérséklet 12 fok, vagy annál alacsonyabb, be kell kapcsolniuk a rendszert, ami automatikusan működik. Így azt a lakóknak nem kell külön kérvényezniük. Ez csak az intézmények esetében szükséges, akik igényüket írásban nyújthatják be. A légtelenítést folyamatosan végzik a szakemberek.

„A fűtési idény a Távhő törvény értelmében szeptember 15-től a következő év május 15-ig tart. Ebben az időszakban kell lehetőséget biztosítanunk arra, hogy a fűtéssel bármikor elinduljunk, illetve leálljunk. Ha ebben az időszakban olyan jó idő van, hogy nem indokolja a fűtést, akkor a lakóközösség eldöntheti, hogy kéri-e a lekapcsolást, illetve az újraindítást” - emelte ki Szalmás János, az Ózdi Távhő Kft. szolgáltatási üzemvezetője.

Az Ózdi Távhő Kft. munkatársai azt kérik a lakóközösségektől, hogy amennyiben valamilyen problémát tapasztalnak, azt október 1-ig jelezzék feléjük. A minőségi szolgáltatást az elkövetkező időszakban csak így tudják biztosítani. További információkat a diszpécserszolgálat 06-48/472-050-es telefonszámán lehet kérni.