Nyári elfoglaltság
Szabadidő
2019. júl. 25.

Nyári elfoglaltság

Ebben az esztendőben is több turnusban szórakozhatnak a gyermekek az Ózdi Sport- és Élményközpont által szervezett táborban.

Idén is tartalmas elfoglaltságot biztosítanak a gyerekek számára a sporttáborban. Az ötnapos kikapcsolódás során a csoport ellátogatott a helyi létesítményekbe: például a Városi Strandfürdőbe és a Vitkó Lovastanyára, valamint a szilvásváradi kalandparkban is próbára tehették ügyességüket. Ma délelőtt a Drótos-tetőre vezetett a résztvevők útja, ahol egy katonai napot szerveztek nekik.

„Négy évvel ez előtt pattant ki a fejünkből a gondolat, hogy jó lenne élményekkel gazdagítani a gyerekek nyarát. Én úgy gondolom, hogy kellemes emlékeket szerezhetnek a táborban. Jó visszajelzéseket kapunk, hiszen van, aki már négy éve itt táborozik nálunk” - mondta Török Richárd, szervező.

A fiatalok nemcsak a fegyverekkel ismerkedhettek meg, de egy akadályverseny keretein belül elsajátíthatták a kézigránáttal való célba dobást, és a tájoló használatát is. Utóbbi nagy segítségére lehet az embernek, ha tájékozódnia kell, és GPS eszköz nem áll rendelkezésre.

„Jól érzem magam. Szerintem tavaly is és idén is ez a katonai nap a legjobb, ami épp ma van” - nyilatkozta Eged-Császár Zalán.

A délutáni órákban a fiatalok számháborúztak egymással. Pénteken Bódis Tamással találkozhatnak a gyerekek, aki az ultrafutásról és a sportolás hátteréről tart majd előadást nekik. A tábornak idén ezen felül még két turnusa lesz, amelyekre folyamatosan várják a jelentkezőket.