Nyári kalandok
Szabadidő
2019. aug. 2.

Nyári kalandok

A katonai hagyományőrzés is bekerült a sporttábor programjai közé, a fiataloknak az Egri Vitézlő Oskola tagjai tartottak érdekes bemutatót.

Új programelemmel bővült a sporttábor e heti turnusa. A korábbi gyakorlattal szemben a Drótos-tetőn a gyermekeknek nemcsak a honvédség munkatársai tartottak bemutatót, hanem a középkor harcászatával is megismerkedhettek. Ennek kapcsán az Egri Vitézlő Oskola tagjaival találkozhattak a fiatalok. A hagyományőrzők megmutatták azokat a fegyvereket, amelyeket elődeink alkalmaztak a csaták közben, és így vezették be a résztvevőket az adott korszak megismerésébe.

„Azt érzékelem, hogy az elmúlt tíz évben rendkívüli módon megnőtt az érdeklődés a katonai hagyományőrzés, illetve általában a hagyományőrzés iránt. Ez egy olyan oktatási metódus, ami a mai modern élményszerű oktatásnak egy nagyon szerves része tud leni. A katonai hagyományőrzés élményszerűen mutatja be az adott korszaknak a katonai viseletét, szokásait és harcmodorát. Kézzel foghatóvá teszi szó szerint a történelmet” - mondta Berecz Mátyás, levéltáros.

Emellett a szervezők most is törekedtek arra, hogy a fiatalok olyan emberekkel találkozhassanak, akik régóta részesei a sportéletnek, így követendő példával tudnak szolgálni a gyermeknek. Ezen a héten az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzőtermébe látogattak el a táborozók, ahol nem csupán a súlyok mozgatása került középpontba, hanem a sportos életmód és az eredményességhez szükséges kitartás is.

„Nagyon jó programok voltak szerintem. A kedvencem a Drótos-tetőn volt a bemutató, mert ugye pont az Egri csillagok a kötelező olvasmány. A régi várvédőkről szóló bemutató volt a kedvencem” - nyilatkozta Molnár Milán.

A táborozók emellett ezen a héten is számos érdekes programmal tölthették el idejüket. Kipróbálták az Ózdi Sport- és Élményközpont létesítményeit, vagyis a tekecsarnokot és a Városi Strandfürdőt is. Részt vettek emellett terápiás kutyás foglalkozáson, illetve ellátogattak a Vitkó Lovastanyára és a szilvásváradi kalandparkba is.