TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00394

Te Is Segíthetsz - Felkészítünk

A Mentők a Mentésért Alapítvány a TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívására beadott és TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00394 azonosító számmal ellátott pályázata megvalósításához 1 999 928 Ft támogatásban részesült. A programok 2019.10.01. és 2020.04.30. között kerültek megvalósításra.

A projekt keretében Ózdon és a térségben az iskolás korú gyermekek részére megtartott előadásokkal elérték, hogy már fiatal korban megismerjék, magukénak érezzék, és alkalmazzák mindazokat az ismereteket, amelyek segítségével egészségesebben tudnak élni, és elsajátítsák és alkalmazni tudják azokat az elsősegély nyújtási alapismereteket, amelyek nagyon sok élethelyzetben hasznosak lehetnek. Az elméleti és gyakorlati tudnivalókat bemutató előadásokon 107 fő vett részt. Az előadásokat követően a résztvevők egy vetélkedő keretében adtak számot a tanultakról. A vetélkedő a veszélyhelyzetre tekintettel a Google Tanterem alkalmazásával került megtartásra, 13 csapat részvételével. A legmagasabb pontszámot elért két csapat teljesítménye közel 90 %-os volt.

Összességében elmondható, hogy a projekt célját – mely szerint minél több fiatal juthasson azoknak az ismereteknek a birtokába, ami alkalmassá teszi a segítségnyújtásra - sikerült megvalósítani. Az iskolák tanárai és tanulói egyaránt fontosnak tartották az újraélesztési technikák megismerését, és örömmel vállalták a csatlakozást a projekthez.

Képgaléria:

[Helyi] eloadas.jpg  [Helyi] dokumentum0_1.jpg

[Helyi] eloadas_2.jpg