Közelebb az állatokhoz
Oktatás
2021. szept. 30.

Közelebb az állatokhoz

A Nagyvölgyi Állatsimogatóban jártak a Mogyorósvölgyi Óvoda apróságai. A látogatás a közelgő Állatok Világnapjához kapcsolódott.

Birkákat és a kecskéket is etettek a gyerekek a Nagyvölgyi Állatsimogatóban, ahová ma délelőtt látogattak ki. Az Ózdi Városközponti Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának összesen negyven közép-, és nagycsoportosának nyílt lehetősége, hogy közvetlen közelről is megismerje az állatok lakóhelyét, viselkedését. A mai program a közelgő Állatok Világnapjához kapcsolódott, amelynek egyik kiemelt célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a természetet.

„Mivel az óvodánk ünnepli a természet jeles napjait, így első ilyen ünnepünk az Állatok Világnapja. A környezettudatos nevelés szempontjából fontos, hogy eljöjjünk ide a Nagyvölgyi Állatsimogatóba, mert itt a gyerekek találkozhatnak az állatokkal, illetve színvonalas kézműves foglalkozáson vehetnek részt” - mondta Mede-Bárdos Krisztina, az Ózdi Városközponti Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A gyerekek persze nem érkeztek üres kézzel, hiszen bőséges mennyiségű eleséggel készültek erre a napra. Így az állatokat almával és répával is megetethették, akik láthatóan örömmel fogadták az ajándékot. A mintegy tizenöt kilónyi gyümölcsöt és zöldséget pedig már napokkal ezelőtt elkezdték gyűjteni. Az óvodások között volt Újvári Sándor és Berecz Tibor Dorián is, akik örömmel foglalkoztak a tanya lakóival.

„A tyúkokat nagyon szeretem, csak nem szeretem, amikor kergetnek” - nyilatkozta Újvári Sándor.

„Nagyon jól érzem magam, etettem a nyuszikat” - emelte ki Berecz Tibor Dorián.

Az állatsimogatóban pónilovaglásra is volt lehetőségük a gyerekeknek, így sokan nyeregbe is pattantak. A csoport másik fele pedig a kézműveskedést próbálhatta ki, ami után cseréltek. Így senki nem maradt le egyik programról sem. Itt azonban még nem ért véget az események sora, hiszen az Állatok Világnapját egy kéthetes projekt keretében ünnepli meg az intézmény. Ezen belül az óvodások olyan tevékenységekben vehetnek majd részt, amelyek közelebb hozzák őket a természethez, és élményt is jelentenek számukra. A feloldások óta egyébként nagyon megnövekedett a forgalom a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. Ennek köszönhetően havonta mintegy ezer látogató fordul meg itt. A tanévkezdéstől elsősorban a diákok, hétvégéken pedig inkább családok jönnek. Az itt dolgozók az év további részében is hasonló érdeklődésre számítanak.