Konfliktusok kezelése
Oktatás
2021. szept. 30.

Konfliktusok kezelése

Konfliktus kezeléssel kapcsolatos bemutatón vettek részt a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai.

Főként az iskolai konfliktusokról beszélgettek az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a Vasvár Úti Általános Iskola ötödik osztályos tanulóival. Az interaktív előadás során a szabályok fontosságáról és a törvények betartásáról és betartatásáról is szó esett. A gyerekek felsorolták, hogy alakulhat ki iskolai konfliktus, és hogy ezt hogyan lehet elkerülni. Ezt követően a függőségek kerültek a középpontba.

„Az nem lesz lekicsinylő, nem lesztek attól kevesebbek és bénák sem, hogy ha nemet mondotok ilyen dolgokra. A legfontosabb az az, hogy tudjatok és merjetek nemet mondani. Nem attól lesz vagány valaki, hogy rágyújt, iszik, drogozik és verekszik, hanem attól lesz vagány, hogy megőrzi és megvédi a saját és mások testi épségét” - hangsúlyozta Pásztor-Halász Mónika, főhadnagy.

Az elméleti oktatás után a gyerekek betekintést nyerhettek a küzdősport világába. Soós Lajos, a Pit-Bull Team edzője szólt néhány szót hozzájuk. Úgy gondolja, a sport nagy segítséget nyújt a konfliktusok kezeléséhez. A fiatalok nagyon élvezték a bemutatót.

„Azért, mert megnéztem, hogy milyen lehet, hogy úgy rúgnak meg, hogy fáj is” - mondta Varga Gergő Dominik, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„A számítógépnek köszönhetően egyre több az agresszív gyerek. Azt gondolom, hogy azokat a játékokat, amelyeken ők játszanak, amelyeken felnőnek, le kellene korlátolni. Ezt abban látnám, hogy eljárjanak edzésre, bármilyen edzésre, ezt később hivatásuknak is tekinthetik. De összességében a lényeg, hogy azt, amit ők akkor otthon játszanak és ezt a tudást, amit itt megszerezhetnek, az egymás ellentétét mutatja majd a későbbiekben, amikor felfogják ennek az egésznek a rossz, és annak a jó oldalát” - nyilatkozta Soós Lajos, a Pit-Bull Team edzője.  

A végén a diákok is beállhattak és kipróbálhatták erejüket. Az alkalom célja az volt, hogy javítsák a fiatalok magatartását, és megtanítsák őket a konfliktusok helyes kezelésére.