Kalandozás meseországban
Oktatás
2021. okt. 4.

Kalandozás meseországban

A népmese napját ünnepelték a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az intézményben ezt a programot kilencedik alkalommal szervezték meg. A diákoknak hét próbát kellett teljesíteniük a délután folyamán.

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg a Magyar Olvasástársaság felhívásával, Benedek Elek születésnapján. A Vasvár Úti Általános Iskolában ez a program már hagyománynak számít. Ezen a délutánon a játékosság volt a meghatározó, így a feladatokat is ennek jegyében állították össze a pedagógusok.

„Nagyon fontos célja van ennek a napnak, hiszen egyrészt a meséket kedvelő gyerekekhez és felnőttekhez szól, akik ezek a napon megkülönböztetett tisztelettel fordulhatnak a magyar mesék felé. Fontos célunk továbbá az, hogy a mesékben rejlő bölcsességeket és tanításokat továbbadjuk ezeknek a gyerekeknek, és ezért rendezünk mi is egy ilyen népmese napot” - emelte ki Kozupné Tóth Bianka, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

A diákoknak különböző állomásokon kellett próbára tenniük magukat. A vetélkedők alkalmával csoportokban tevékenykedtek a gyerekek. A csapatok különböző korosztályból szerveződtek össze.

„Nagyon jól érzem magam. Eljöttünk egy mesedélutánra az iskolába. Állomásokon kell jól teljesítenünk, hogy mesepénzeket kapjunk” - mondta Csábi Tamás.

„Szerintem jól teljesítettünk. Szétvágott képeket kellett keresni, azokat össze kellett rakni, és egy lapra felírni a mesék szereplőit” - nyilatkozta Tóth Blanka.

A foglalkozások közben pozitívan fejlődik a tanulók empátiája és társas kapcsolata is. A közös élmények pedig jó alapul szolgálhatnak az egész életen át tartó barátságok kialakulásához is. A gyerekek mindig nagyon szívesen vesznek részt ilyen rendezvényeken.