Döntetlen a találkozón
Sport
2021. okt. 5.

Döntetlen a találkozón

Pontosztozkodással ért véget az ÓAM-Ózdi KC – DEAC mérkőzés a férfi NB I/B keleti csoportjának 4. fordulójában.

Nagyon fontos találkozó várt az ÓAM-Ózdi KC együttesére, hiszen az alapszakasz mérkőzései rohamosan fogynak, így minden pontnak nagy jelentősége van. Jól kezdte a meccset a hazai csapat, hiszen 4-1-re sikerült elmenni. Ezután a hajdúságiaknak állt a zászló, így az első játékrész végéig néhány gólos előnyben kézilabdáztak. Félidőben 14-17-re a DEAC vezetett. A második játékrészt nagyszerűen kezdte az Ózd, Kocsis Csaba szünetben kiadott utasításai jól működtek. Ennek köszönhetően nemcsak ledolgoztuk a hátrányt, de lépéselőnybe is kerültünk. Nem adta fel a DEAC, így két perccel a vége előtt egalizált és a győzelemért támadhatott. A mieink ezt sikeresen kivédekezték, és a lefordulást csak egy piros lapos szabálytalanság árán tudták megállítani a vendégek. Az időn túli hétméterest nem sikerült értékesíteni, így maradt a döntetlen. ÓAM-Ózdi KC – DEAC 26-26.

„A második félidőt jól kezdtük, megint sikerült megszerezni a vezetést. Aztán mikor lélektanilag megrogyaszthattuk volna őket, hogy elmenjünk két góllal, kimaradtak a helyzetek. Utána kaptunk egy kiállítást, amit nem éreztem jogosnak. Ugyanakkor nem szólhatunk semmit, mert a végén ott volt a lehetőség, nem tudtunk vele élni. Úgy néz ki, hogy még többet kell dolgoznunk és kevesebb hibával játszani, hogy meglegyen az első győzelem” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek számára is létfontosságú, hogy minél több pontot szerezhessenek. Bíró Imre kifejtette, hogy az új rendszer nagy terhet ró a csapatokra, és számára még nem tisztázott, hogy a másodosztály jelenlegi viszonyai között, hogy oldják majd meg az egy csoportos küzdelmeket.

„Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Voltak hullámvölgyek mindkét csapat részéről és voltak kiemelkedő pillanatok. Nem ez az a mérkőzés, amikor az edzőnek a pulzusa és a vérnyomása alacsonyan marad. Sok pontatlanságot követtünk el, elsősorban arra gondolok, hogy a kidolgozott helyzeteink befejezése nem a megbeszéltek szerint történt” - nyilatkozta Bíró Imre, a DEAC vezetőedzője.

A következő bajnokin az ÓAM-Ózdi KC Salgótarjánba látogat majd, hogy megszerezze az első győzelmet az idényben. Addig egy Magyar Kupa találkozó vár rájuk a DEAC otthonában, ahol azonban nem számíthatnak a kettős játékengedélyű sportolókra.