Babszem Jankó
Kultúra
2021. okt. 8.

Babszem Jankó

A Babszem Jankó Gyermekszínház tagjainak előadását láthatták az óvodások az Ózdi Városi Könyvtárban.

Városunkba érkeztek a Babszem Jankó Gyermekszínház tagjai. Az Informatikai Könyvtári Szövetség által szervezték meg az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatot, amit október 4. és 10. között tartanak. Három óvodából érkeztek csoportok, hogy megnézzék az egyesület előadását.

„Mint minden évben, könyvtárunk ebben az évben is csatlakozott ehhez a programsorozathoz. Több programot szervezünk és több korosztály számára igyekeztünk ezeket megszervezni. A mai délelőtt szintén az Országos Könyvtári Napok keretén belül szerveztük, de még egy kicsit visszatekintünk a népmese napjára, és ezért a Babszem Jankó Gyermekszínház előadását láthatják az óvodás gyermekek” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár megbízott igazgatója.

Az interaktív előadás során bevonták a kicsiket a darabba, akik lelkesen léptek fel az emelvényre. Azok, akik a helyükön maradtak, mosolyogva nézték a többieket. A gyerekek mindig nagy örömmel fogadják a Babszem Jankó Gyermekszínház tagjait.

„Mi már nagyon régóta járunk gyerekekhez ilyen interaktív műsorokkal. Mivel nem régen volt a magyar népmese napja, ezért gondolták itt a könyvtárban, hogy meghívnak minket egy magyar népmesével, de voltunk már itt többször is. Az a címe a mesének, hogy Együgyű Misó” - nyilatkozta Szőke Andrea, a Babszem Jankó Gyermekszínház tagja.

A gyerekek nagy érdeklődéssel követték végig a színdarabot. Fegyelmezetten, csendben figyelték, hogy mi történik, és bekapcsolódtak, amikor csak alkalmuk nyílt rá. Az intézmények munkatársai örültek, hogy elhozhatták a gyerekeket erre a rendezvényre.

„A vezető óvónő szólt nekünk, hogy van ez a lehetőség, és úgy gondolta, hogy nagyon örülnének neki a gyerekek, ha részt vehetnének egy ilyen mesejátékon” - fogalmazott Levora Ágnes, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának pedagógiai asszisztense.

„Mindig is jó viszonyt ápoltunk a könyvtárral, nagyon szeretünk ide járni a gyerekekkel különböző foglalkozásokra. Most erre a zenés mesejátékra érkeztünk, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, és nagyon örültek, hogy itt lehettek” - hangsúlyozta Mede-Bárdos Krisztina, az Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A színdarab boldog befejezéssel zárult. Az előadás végén minden gyerek felmehetett az emelvényre, hogy közösen táncoljanak és mulassanak a szereplőkkel.