Csacsikat avattak
Oktatás
2021. okt. 11.

Csacsikat avattak

Szamárfület húzott a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium összes kilencedikes diákja. Az előző évekhez hasonlóan most is tartottak csacsiavatót és avatóbált is.

Szamárfüles kilencedikesekkel volt tele a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tornaterme. Az intézményben a hagyományokhoz híven idén is megtartották a csacsiavatót, amelyen a három elsős osztálynak egymással kellett megküzdenie a legcsacsibb osztály cím elnyeréséért. A felsőbb évesek minden évben pályázhatnak ennek az eseménynek a megszervezésére. Ezt a feladatot idén a 12/B osztály nyerte el, akik többek között táncpárbajjal, ügyességi vetélkedőkkel és eskütétellel is készültek az új diákok számára.

„Igazából már tavaly szeptemberben ezt így megszerveztük csak a koronavírus miatt nem lehetett véghez vinni, de mivel a pályázatot már tavaly megnyertük, ezért idén mi szervezhettük. Hetekbe telt szerintem, mindenre nagyon felkészültünk, hogy mindenképp jó legyen a csacsiavató” - nyilatkozta Bátkai Bianka, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Az esemény lebonyolításában Koós Richárd, a szervező osztály osztályfőnöke is besegített. Ő vezényelte le az ügyességi vetélkedőt, koordinálta a diákokat és ügyelt rá, hogy minden zökkenőmentes legyen. Az esemény célja, hogy segítsék az újdonsült diákokat a beilleszkedésben. Az eskütétel végén kiderült, melyik osztály lett a legcsacsibb.

„A mai napon került lebonyolításra a csacsiavató, aminek az a lényege, hogy a kilencedik évfolyamosok ezen a napon kerülnek úgymond az iskolánk teljes tagjaivá. Játékos vetélkedőkön kell részt venniük, amit egy szakértő zsűri pontoz. A zsűri döntése alapján ebben az évben a 9/A osztály tanulói nyerték el a legcsacsibb osztálynak járó címet és egy hatalmas tortát fogyaszthatnak el jutalmukként” - mondta Koós Richárd, a szervező osztály osztályfőnöke.

Az eredményhirdetést a győztes osztály tagjai kitörő örömmel fogadták. Úgy vélik, ez az esemény jó hatással volt a közösségre, jobban meg tudták ismerni egymást általa. Ez is hozzásegítette őket az első helyhez.

„A feladatok nagyon jók voltak, élvezte szerintem mindenki. Volt, amikor azt hittük, hogy nem lesz meg, de a felénél már sejtettük, hogy esélyesek leszünk a győzelemre” - fogalmazott Szabó Dániel, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A felsőbb éves diákok letették a szokásos őrangyal esküt, amelynek célja, hogy az idősebbek szárnyaik alá vegyék a 9. évfolyamosokat és segítsék őket az iskolai életük során. Ezzel azonban nem ért véget a nap, ugyanis már készültek is az esti avatóbálra, ahol a szokásos keringőt is eltáncolták.