Rendőrkézen a dílerek
Város
2021. okt. 11.

Rendőrkézen a dílerek

Kábítószer kereskedelem miatt tartóztattak le egy egri férfit és élettársát az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai.

Szerdán a reggeli órákban érkezett jelzés az Ózdi Rendőrkapitányságra, miszerint egy helyi szálloda parkolójában egy férfi kábítószert árul. A rendőrök azonnal leellenőrizték a bejelentést. A megadott helyszínen tetten értek egy helyi nőt is, aki éppen vásárolt ezekből. Az asszonyt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. A tiltott szerrel kereskedő egri férfit és élettársát új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kérdezték ki az egyenruhások.

„6,5 millió forint készpénzt, két személyautót, arany ékszereket, több mobiltelefont, egy gázriasztó fegyvert és 110 gramm, az elsődleges szakértői vélemény szerint új pszichoaktív anyagot is” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A gyanúsítottak az eljárás során mindannyian beismerő vallomást tettek. A 45 éves R. Ákost az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és a nyomozók kezdeményezik letartóztatását is.

A pszichoaktív szerek használata nemcsak illegális, hanem veszélyes is. Ezek az anyagok minden esetben kétséges összetételűek, hatásuk pedig kiszámíthatatlan. Fogyasztásuk maradandó egészségkárosodást, sőt akár halált is okozhat.

Fontos tehát, hogy amennyiben ilyen állapotban lévő emberrel találkozunk, mindenképp értesítsük a hatóságokat a 112-es segélyhívő telefonszámon.

Kép forrása: police.hu