Utolsó ültetés
Város
2021. okt. 13.

Utolsó ültetés

Az év utolsó ültetésére érkeztek a családok a Drótos-tetőn található csemetekertbe.

Újabb fákkal gyarapodott a Drótos-tető. Az év utolsó ültetése alkalmával két család helyezte le a gyermekeik nevét viselő táblákat a növények elé. Ez a program egyre népszerűbb, ugyanis az új helyszínen már most több mint tíz csemete került a helyére. Sokan így mutatják be a kicsiknek a természet változását, a fák növekedését, valamint szeretnének maradandót adni nekik.

„A Facebookon láttuk, az ózdi tévének a hírműsorán és egy ismerősöm is mesélt erről a lehetőségről. Szeretnénk látni a folyamatot, hogy felnő a kislányukkal” - nyilatkozta Simon Roland.

Az új helyszínen lehetőség van az ültetés mellett a fák örökbefogadására is. Ezt egyre több szülő választja, főleg azért, mert akadnak, akik idősebb gyermeküknek is szeretnének egy növényt, így a nagyobb lombhullatók mellett döntenek. Ez alkalommal is két ilyen talált családra.

„Azért döntöttünk úgy, mert láttunk korábban a Csónakázó tónál ilyen táblácskákat és megtetszett nekünk. Biusom már nagy, Zozóka még kicsi. Megvártuk, amíg megszületik, mert itt szerettünk volna együtt ezt a két fát. Nyilván a nagy gyerkőcnek a nagyobbat, a kicsinek a kisebbet. Biusom választotta ki a fákat. Ő szerette volna, hogy szép piros legyen, ezért így lett” - mondta Liszek Gáborné Bató Nikoletta.

A családok szeretnek ide kirándulni és örülnek, hogy amellett, hogy gyermekeiknek megmutathatják, hogyan kell gondozni a fákat, hozzájárulnak a zöldebb környezet kialakításához is.

„Persze, folyamatosan fogjuk látogatni majd a fáinkat. Kíváncsiak vagyunk rájuk is, hogy mekkorára fognak nőni és a gyerekek miatt is, hogy lássák, hogy a fák azok velük együtt nőnek” - fogalmazott Liszek Gábor.

A munkálatokban az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói segédkeztek. Az évben ez volt az utolsó alkalom, de jövőre ismét lehetőség nyílik mind a saját fák ültetésére, mind a területen való örökbefogadásra. Úgy tervezik, hogy áprilisban fogadják az első családokat, azonban ha az időjárás úgy engedi, hamarabb is elkezdődhet a program.