Egyházi fennállás
Oktatás
2021. okt. 15.

Egyházi fennállás

Tízéves egyházi fennállását ünnepelte a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az ünnepség az Ív Úti Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartott misével kezdődött.

2011 augusztusában nyitotta meg kapuit első katolikus iskolaként a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda. A tízéves egyházi fennállás megünneplését tegnap egy barátságos labdarúgó mérkőzéssel kezdték, amelyre meghívták a környékbeli katolikus iskolák csapatait is. A játékot mindenki nagyon élvezte. Ma délelőtt pedig ünnepélyes keretek között is megemlékeztek az elmúlt évekről. Így az intézmény diákjai és nevelői is részt vettek azon a misén, amelyet Mischinger Ferenc, római katolikus plébános tartott az Ív Úti Szent Kereszt Felmagasztalása templomban.

„Nem az a lényeg, hogy kívülről hogy írjuk le ennek az iskolának a nevét, hanem az a lényeg, hogy belülről a tanárok, a gyerekek, a szülők mind akarjanak Istenhez közelebb jutni, Isten titkait megismerni és úgy élni, ahogyan Jézus élt közöttünk. Úgy élni, ahogy a névadónk tanítja, aki olyan igazi ember volt. Egy nehéz sorsú, de küzdő valaki” - mondta Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A plébános beszélt az intézmény névadójának, Szent II. János Pálnak az életéről, munkásságáról is, valamint az iskola elmúlt tíz évéről, továbbá a gyerekek Istenhez való közelségéről. Az ünnepséget egyébként szeptemberre tervezték, de az Eucharisztikus Kongresszus miatt egy későbbi időpontot választottak, ami egyébként közel esik Szent II. János Pál emléknapjához. A mise után ünnepélyes keretek között nyitották meg az erre az alkalomra szervezett kiállítást az iskola aulájában.

„Részben a katolikus iskolába, óvodába járók című rajzverseny legszebb alkotásaiból készítettünk egy kiállítást, valamint egy fényképes kiállítást az elmúlt tíz évről, és egy végtelenített videó film is megy a korszellem előtt fejet hajtva az iskola egyik sarkában” - nyilatkozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A rajzok a gyermekek szemével mutatják be az iskolát, az óvodát és a templomot. A fotók pedig az elmúlt tíz év fontos pillanatait, eseményeit örökítik meg.