Harc a bűn ellen
Város
2021. okt. 20.

Harc a bűn ellen

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak. Az érintettek felvetették a megoldandó problémákat és közösen próbáltak megoldásokat találni a felmerülő kérdésekre.

A térség polgármesterei, Riz Gábor országgyűlési képviselő, a közbiztonságot támogató segítő szervezetek vezetői és a rendőrség tisztségviselői töltötték meg ma délelőtt a Városháza nagy tanácstermét a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum apropóján. A pandémia miatt régóta nem tudták megejteni az eszmecserét, pedig a közös munka elengedhetetlen a célok elérése érdekében. Vidékünkön legjellemzőbbek a lopások, a betöréses lopások, a lakásfeltörések, a garázdaságok és a rablások.

„Minden települést egyformán, egy szintűként kezelünk. Nyilván minden településnek megvan a maga sajátossága, de egyik települést sem kívánjuk hátrahagyni vagy hátrébb sorolni. Minden községnek és városnak azonos figyelmet kell kapnia. Ha éppen egy kisebb bűncselekmény a legnagyobb probléma, akkor ugyanúgy a fókuszba kell kerülnie, mint a bűnügyileg fertőzöttebb település nagyobb problémája” - mondta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A programon Riz Gábor országgyűlési képviselő is azt hangsúlyozta, hogy tisztelet illeti a szolgálatot teljesítőket, amiért vigyázzák a közbiztonságot. Janiczak Dávid városunk polgármestere kiemelte, hogy a folyamatos egyeztetés eredménye, hogy ritkán kell sürgős kérdéseket megoldani. Ezt követően dr. Kiss Attila a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya szólt a megjelentekhez.

„Engem az érdekel, hogy a város és a térség lakói, a járás és az önkormányzatok úgy értékelik, hogy a közbiztonság szilárd. Ezzel együtt én nem gondolom azt, hogy elbizakodottaknak kell lennünk, hiszen ezek az eredmények a mostani munkának az eredményei, nem szabad megpihennünk, mintha minden rendben lenne. A rendőrség munkatársainak minden szolgálatba úgy kell menniük, mintha az lenne az életük legfontosabb szolgálata” - hangsúlyozta dr. Kiss Attila a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya.

Ezt követően a térségi polgármesterek számoltak be arról, hogy településükön melyek a fő problémák. Többen említették a kábítószer terjesztést és használatot, a veszélyes közlekedést, valamint a gyakori csendháborítást az elintézendő feladatok között. Ezekre közösen keresnek majd megoldásokat.