Népes mezőny
Sport
2021. okt. 25.

Népes mezőny

Több mint százhetven indulóval rajtolt el tegnap a III. Hangonyi Tó Trail terepfutóverseny a szomszédos település focipályájáról.

Már reggel nyolc óra körül benépesült vasárnap a hangonyi focipálya környéke, ugyanis ettől az időponttól várták a szervezők a résztvevőket. Többen előre beneveztek a megmérettetésre, de akadtak olyanok is, akik a helyszínen regisztráltak valamely versenyszámra. A harmadik alkalommal életre hívott sportos esemény egyre népszerűbb a futók körében.

„A III. Hangonyi Tó Trailen több mint 170 induló van, mintegy 42 településről. Egy több hónapos előkészület előzte meg, mint minden évben a versenynek a rendezését. A legfontosabb dolog, amit idén sikerült elintéznünk, hogy nagyon szép idő van, tavaly ez nem jött össze. Idén a jó Isten is kegyes volt hozzánk, és nagyon szép időjárással ajándékozott meg minket” - nyilatkozta Vitális István, főszervező.

A versenyzők idén három távon tehették próbára felkészültségüket. A korábbi évek tapasztalataira alapozva idén a 10,5 és a 21 kilométeres félmaratoni táv mellett egy 6 kilométeres versenyszámot is beépítettek a lehetőségek közé.

A legnépszerűbbnek a középtáv bizonyult. Közel nyolcvanan rajtoltak el ebben a mezőnyben. Az útvonal pedig a tó körül haladt. A rutin és a pálya ismerete sokat segíthet a választott táv legyűrésében. A hat kilométer női nyertese valamivel 27 percen belül ért célba.

„A versenyre igazából most betegséggel készültem, mert kicsit megsérült a vállam a múlt héten. Én már harmadjára vagyok ezen a versenyen, úgyhogy ismertem a pályát, ez is volt többek között a szerencsém ma. Élveztem, hála Istennek nagyon jó idő volt, nem olyan mint tavaly. Tavaly nagyon nehéz volt futni a pályán. Esett is az eső, sáros is volt, és most nagyon jó idő volt, úgyhogy élveztem végül is a versenyt” - mondta Zákányiné Bányász Henrietta, versenyző.  

A kijelölt szakasz ezúttal jól futhatónak bizonyult. 2020 után Zákányi Panna is javított idején, 47 helyett 44 percre volt szüksége a 10,5 km teljesítéséhez.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem. Tavaly után én voltam a címvédő. Én mindennap futok és ez elég jó felkészülés volt erre a pályára” - értékelt Zákányi Panna, versenyző.

Voltak, akik igyekeztek felkészülésüket és lehetőségeiket szinkronba hozni. A hobbi 6 kilométer elnevezésű szám férfi nyertese 24 perc alatt robogott át a célvonalon.

„Mostanában elég elfoglalt vagyok és csak öt kilométereket tudok edzeni, úgyhogy azért neveztem erre a versenyre, ugyanis úgy éreztem, hogy ebben a számban lehetek dobogó esélyes” - fogalmazott Matók Viktor, versenyző.

A rendezők a legkisebbekre is gondoltak, az alsó és felső tagozatosoknak a versenyközpont környékén kijelölt rövidebb szakaszokat kellett teljesíteniük. A sportolók egyedi befutóérmet is kaptak, a jó hangulatról DJ gondoskodott, az önkormányzat dolgozói pedig bográcsossal készültek, valamint külön az erre az alkalomra gyártott pólók is elérhetőek voltak. Délután kettő órakor korosztályonként díjazták a legjobbakat. A teljes eredménylista elérhető a www.sportkrono.hu weboldalon.