Ismét megtartották
Oktatás
2021. okt. 25.

Ismét megtartották

Újra megtarthatók a szalagavató ünnepségek. Így az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikuma ezúttal az ÓMÉK Olvasójában szervezte meg eseményét.

Legutóbb 2019-ben ünnepelhették szalagtűzésüket a tanulók. 2020-ban ugyanis a koronavírus járvány miatt az intézményekben már hagyománynak számító programokat sem lehetett megtartani. Múlt pénteken azonban az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának tanárai és a diákok szülei újra megtekinthették a fiatalok táncát az ÓMÉK – Olvasóban.

A keringő után az osztályok elfoglalták helyüket a színpadon, majd a Himnuszt követően több diák verset olvasott fel a jelenlévőknek. Az osztályfőnökök egyesével tűzték fel a szalagokat az utolsó évesek ruhájára, amelyek több színben pompáztak. Az ünnepélyes pillanatok ezúttal is sok érzelmet szabadítottak fel a résztvevőkben. Az eseményre több szülő és ismerős látogatott el. Az általunk megkérdezett fiatalok nagyon várták ezt a napot és szép emlékként tekintenek vissza az elmúlt évekre is.

„Nagyon reménykedek benne, hogy minden jól fog sikerülni. Elég mozgalmasak és izgalmasak voltak az elmúlt hetek. Én 2018-ban kerültem a Bródyba. Rengeteget fejlődtem és tapasztalatokat gyűjtöttem. Szeretek ide járni. Az iskola felszerelt és a tanárok is nagyon jók. Otthonos környezetet biztosítottak számomra” - mondta Barna Balázs, az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának tanulója.

„Nekem nagyon jók voltak ezek az évek, sok embert ismertem meg, rengeteg barátság szövődött és a tanárokkal is jóba lettünk. Visszatekintve jó volt, hiányozni fog, de még maradok egy évet technikumon” - nyilatkozta Vizdák Sára, az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának tanulója.

A végzősök azonban még nem élvezhetik a szabadságot, hiszen hátra van még a szakvizsga. Ettől nagyban függ a fiatalok továbbhaladása, így most kell mindent beleadniuk.