Titkok kamrája
Szabadidő
2021. okt. 29.

Titkok kamrája

Harry Potter világa elevenedett meg a gyerekek számára tegnap délután az ÓMÉK – Olvasóban. Az intézmény a Halloween ünnepéhez kapcsolódóan szervezte meg az eseményt.

Misztikus világ tárult fel a gyerekek előtt az ÓMÉK – Olvasóban tegnap délután. Az épület ugyanis néhány órára a Harry Potter történetekből jól ismert varázslóiskolává változott. Aki korábban már olvasta J. K. Rowling világhírű regénysorozatát, vagy látta az ez alapján készült mozifilmeket, az sok mindent felismerhetett az egyes epizódokból. A fiatalok a bejáratnál egy-egy bodzapálcát is átvehettek. Ezután valamennyien elfoglalták helyüket, majd az Ózdi Varázstanoda és Bűbáj Szakközépiskola igazgatója köszöntötte őket.

A rájuk váró kalandok előtt azonban valamennyiüket egy-egy házba osztottak be. Ebben a Teszlek Süveg volt a tanárok segítségére. A beosztás után feltárult előttük a Titkok Kamrája, ahol számtalan izgalmas kaland várt rájuk.

„A Halloween közeledte egy valós Harry Potter világnak kiváló alkalmat teremt és innen jött a gondolat, hogy mivel itt az őszi szünet, a gyerekeknek valami tartalmas délutánt szerettünk volna az Olvasó falai közé varázsolni” - nyilatkozta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A pincerészbe vezető lépcsőknél már sejtelmes fények és szellemek fogadták a gyerekeket. Ezen végighaladva azonban a program második helyszínén kézműves foglalkozás várta őket. Itt az egyes házak kis varázslói egy-egy asztalnál foglaltak helyet, ahol sárkánytojást készíthettek, és varázspálcájukat is befesthették.

„Fejből tudom az egészet. Már vagy háromszor végignéztem az összes részét” - mondta Szűcs Kamilla.

Az egyik asztalnál Harry hű barátját, Hedviget is elkészíthették a gyerekek, de a teafűjóslást is kipróbálhatták.

„Örülök, hogy a tesómmal kerültem egy házba, és amikor beléptem, akkor kicsit megilletődtem, de utána sok ismerős arcot láttam. Nagyon örülök, hogy a Mardekár házba kerültem, mivel a Hollóhát és a Mardekár ház a kedvencem. Most ez így nagyon jó ez a kis Harry Potter-es délután, nagyon tetszik” - hangsúlyozta Konyha Kristóf.

A kézműveskedés után a résztvevők a Három Seprű Büfében frissülhettek fel. Ám a nap még további izgalmakat is tartogatott számukra, hiszen meg kellett találniuk a Bölcsek Kövét, amelyet a Színházterem széksorai közt rejtettek el. Ebben a Tekergők térképe nyújtott segítséget számukra. A program iránt egyébként nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is érdeklődtek. Így a jövőben talán az idősebb korosztály képviselői is bepillanthatnak ebbe a különleges világba.