Új autó
Város
2021. nov. 15.

Új autó

Egy új Ford Transittal gazdagodott az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény gépjárműparkja.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény négyszázhetven ember számára biztosítja a napi ebédet, ebből mintegy kétszázhetven főnek kiszállítással. A fejlesztésnek nagyon nagy jelentősége van a mindennapi feladatellátásban.

„A költségvetés módosítása során lehetőségünk nyílt arra, hogy a szociális intézményünk lecserélje az étkeztetésre használt autóját, hiszen a régi 12 éves gépjármű annyi műszaki meghibásodással küzdött, hogy sokszor nehezítette a szolgáltatás biztonságos ellátását. Most egy vadiúj autóval állnak be a szolgálatba, úgyhogy bízunk benne, hogy zökkenőmentesen fog működni a jövőben, és nagyon örülünk neki, hogy a sofőrök is megbízhatóbb autóval tudnak dolgozni, ezáltal az ő munkakörülményeiknek a javítását is szolgálja” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A korábban használt 12 éves Opel Vivaro sok ezer kilométert futott már, és az elmúlt időszakban műszakilag egyre több pénzt emésztett fel a fenntartása. Ezért is döntöttek a váltás mellett. A nullkilométeres Ford Transit Miskolcról érkezett városunkba, amelyet lízingelnek. Ezzel a gépjárművel körülbelül nyolcvanöt főnek hordják majd ki a meleg ételt hétfőtől péntekig.

„Jelenleg három autóval biztosítjuk az étel kihordását a megállapodással rendelkezőknek. Továbbra is három autóval fogjuk, a régi autó az csereautóként fog üzemelni, hogyha valamelyik autó kiesne a szolgáltatásból, akkor csereként be tud állni a helyébe. Nagyjából olyan negyven, ötven kilométert futnak minden nap ezek az autók, és összesen kétszázhetven ember étkeztetését biztosítjuk velük” - emelte ki Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A próbakör most sem maradt el. Janiczak Dávid ezúttal is tesztelte az autópark legújabb darabját. Élesben holnap vetik be a zárt terű furgont, amely egyébként magasabb felszereltséggel is rendelkezik korábbi társánál. Parkolást segítő asszisztenssel, valamint klímával és GPS nyomkövető rendszerrel is ellátott.