Egy pont
Sport
2021. nov. 16.

Egy pont

Döntetlent játszott az ÓAM-Ózdi KC a Cegléd ellen. Mindkét csapatnak voltak jobb és gyengébb periódusai a meccsen. A gárda a tabella hetedik helyéről várja a folytatást.

Bár előre lehetett tudni, hogy megbetegedések miatt nem érkezik teljes kerettel Ózdra a Ceglédi KKSE, egy pillanatra sem írhattuk le őket, hiszen bőven a felsőházra esélyesek. A mérkőzésen a vendégek nyitották a gólok sorát, őket szorosan követték a mieink. Az első huszonöt percben egy-két találatos előnyben kézilabdázott a Cegléd, de a fehérmezesek érezhetően feljövőben voltak. Ennek megfelelően huszonhét percet követően át is vettük a vezetést, amelyet a szünetig sikerült is megtartani.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, negyven percnyi játék után már hárommal is mentünk. Tíz perccel a vége előtt ismét a vendégek periódusa következett, három minutummal a lefújás előtt pedig már ők vezettek három góllal. A fiúk kitartásának és akaraterejének köszönhetően feljöttünk, és hihetetlen izgalmak közepette kivédekeztük a sorsdöntő Ceglédi támadást. Nem kis szerencsével tudtuk feljuttatni a labdát az ellenfél kapuja elé, ahol Szepesi Noel nem hibázott. Így az utolsó másodpercben mentettünk pontot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Ceglédi KKSE 23-23.

„Jól kezdtünk, pariban voltunk. Nem azt mondom, hogy maradéktalanul betartottuk amit megbeszéltünk, de jól mentünk. A második félidőre is jól jöttünk ki, megint vezettünk három góllal. 17-14-nél pedig mintha üvegfalba ütköztünk volna. Akkor átfordult, és kétszer is vezetett már a Cegléd hárommal. Nagy szerencsével tudtunk visszajönni, de hányszor voltunk pechesek és hányszor nem állt mellénk a szerencse a végjátékban, amivel pontokat buktunk” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, hiszen hetek óta koronavírus sújtja a csapatot. Jelenleg vezetőedzőjük is a betegséggel küzdött, így Neukum Tamás irányította a gárdát.

„Öt hete vannak betegjeink. Öten vagy hatan tudunk edzeni. Az is kétséges volt, hogy egyáltalán ki tudunk állni. Ennek ellenére úgy jöttünk ide, hogy győzni szeretnénk. Amikor hárommal vezettünk, a hazaiak időkérése után mi kezdtünk el kapkodni, pedig megbeszéltük, hogy türelmesek leszünk. Ha ott higgadtak tudtunk volna maradni, szerintem el tudtuk volna dönteni a mérkőzést” - nyilatkozta Neukum Tamás, a Ceglédi KKSE edzője.

Az ÓAM-Ózdi KC csapatára zsinórban három idegenbeli mérkőzés vár. Így a következő hetekben Szegedre, Orosházára és Békésre utazik majd az együttes. Az összecsapásokat a tabella hetedik helyéről várják.