Piaci körkép
Város
2021. nov. 19.

Piaci körkép

Sláger termék az alma és a karfiol a Városi Piacon. A savanyítási időszak már a végéhez ért, így inkább a húsokat és gyümölcsöket keresik. Az alma ára egyébként csökkent.

A megszokottnál kevesebben látogattak ki ma reggel a Városi Piacra. Az emberek többsége a napi bevásárlás miatt érkezik, de akadnak azért olyanok is, akik felkészülnek a télre. A savanyítási időszakot követően népszerű termék most a karfiol és az alma. Utóbbi ára egyébként csökkent is. A zöldségeket és a déligyümölcsöket pedig a szokott összegért lehet beszerezni, ugyanis itt sem történt emelés.

„A kedves vevők a mai napig azt csinálják, hogy akik úgy gondolják, hogy nehéz, téli időszak következik, azok beraktározzák a télire való dolgokat: almát, hagymát, krumplit. Viszont van a másik réteg, akik a mindennapi dolgokat vásárolják be. Ezek a vevők minden nap megjelennek a piacon, csak a mennyiség az, amiből kevesebbet vásárolnak” - mondta Fedora István, kereskedő.

Többen a hétvégi ebéd hozzávalóit is most vásárolták meg. A hideg idő beálltával a vitaminfogyasztás is fontosabbá vált a mindennapi étkezések során, így akadtak olyanok, akik ennek eleget téve almát, banánt vagy éppen körtét helyeztek kosaraikba.

„Szép áruk vannak, jó a hentes áru, zöld áru” - emelte ki Czimmermann András.

„Hát egy kis gyümölcsért és húsféléért jöttem. Meg zöldségért” - nyilatkozta Ujfalusi Sándorné.

Nagyon népszerű volt az emberek körében most a húsáru is. Kolbász, csirkecomb és darált hús is bőven landolt a szatyrokban.

„Zöldségárut, tejet, húst, ilyeneket vettem” - fogalmazott Nagy Erzsébet.

„Vettünk már kolbászt, szalonnát, hát szétnézünk” - tette hozzá Tengely Sándor.

A piac közösségi térként is funkcionál. Itt az emberek összejöhetnek barátaikkal és beszélgethetnek egy jót, vásárlás közben. Hasznos tapasztalatokat is cserélhetnek egymással. Ide járni nemcsak kellemes kikapcsolódás, hanem igazán gazdaságos is. Míg a nagy bevásárlóközpontokban hajlamosak vagyunk több mindent összeszedni, itt garantáltan nem pakoljuk tele a kosarunkat mindenféle felesleges termékkel, így érezhetően kevesebbet költünk.