Hamarosan elkészül
Város
2021. nov. 19.

Hamarosan elkészül

Már csak két útszakasz aszfaltozása van hátra. Ma a Gubonnai és az Újtelepi úton zúgtak fel a munkagépek. Ezek egyikét sem borította még aszfaltréteg.

Két napja kezdték meg az utolsó szakaszok előkészítését a szakemberek. A 130 millió forintos beruházás ezzel lassan a végéhez érkezik, amely során mintegy huszonegy út felülete újulhatott meg. Mindegyik területen öt centiméter vastagságú kopóréteget terítettetek le a Lasped Kft. szakemberei. Összesen 4879 méter hosszú és 17.351 négyzetméternyi terület fog elkészülni a jövő héten. A ma reggeli órákban már a Gubonnai és az Újtelepi úton zajlottak a munkálatok.

„A Gubonnai út sem látott még aszfaltot soha, ezért az itt lakók kénytelenek voltak sárban, hepe-hupás úton közlekedni az autóikkal, vagy akár gyalog is. Most a mai napon megtörténik ennek az útnak az aszfaltozása. Az aszfaltozás előtt betonborítást is kapott, úgyhogy bízunk benne, hogy tartós lesz. Sajnos az utca sajátosságaiból fakadóan nem tudtuk idén leaszfaltozni, de bízunk benne, hogy jövőre tudjuk folytatni, és talán akkor majd az egész utca aszfaltborítással rendelkezhet” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A két szakaszon először tíz centiméter vastagságú CKT betont terítettek le, hogy elkészüljön az alap. Mára megkötött a beton, így a reggeli órákban a Lasped Kft. munkatársai hozzáláttak a kopóréteg leterítéséhez. A két szakasz összesen 350 méter hosszú és 1175 négyzetméter területet ölel fel. A Gubonnai úton szükséges volt az aknafedlapok szintbe emelése, ezért itt tovább tartott a munka. Több ilyen állapotú út is van, így Fidrus Péternek, a terület képviselőjének mérlegelnie kellett a döntés előtt, de úgy véli, hogy ha az előző évekhez hasonló ütemben halad a felújítás, akkor hamarosan a többi helyszín is aszfaltburkolatot kaphat.

„Kerestek az elmúlt napokban is, hogy tudják, hogy éppen aszfaltozás folyik a városban. Miért nem az ő utcájuk kerül leaszfaltozásra? Nekem fel kell állítani egy prioritást. Nálam a prioritás az, hogy ahol többen élnek, többen laknak akkor azzal kezdjük, aztán úgy haladunk majd visszafelé a kevésbé lakott területek irányába” - nyilatkozta Fidrus Péter, területi képviselő.

Már csak két terület van hátra, a Muskátli út és a Táncsics telep. Ezeken a helyszíneken hétfőn kezdik meg a munkálatokat a szakemberek. Előbbit egyébként soha nem borította még aszfalt, így itt is a CKT beton terítésével kezdenek majd.