Kedves gesztus
Hírek
2021. nov. 25.

Kedves gesztus

Lakatosné Mezőfi Magdát otthonában köszöntötte az Ózdi Városi Vegyeskar. Magdi néni egészségi állapota már nem teszi lehetővé, hogy eljárjon a próbákra, így több művel kedveskedtek neki.

Szorgosan készülődtek az Ózdi Városi Vegyeskar tagjai, hiszen az egyik kedves volt kórustagot szerették volna meglepni. Lakatosné Mezőfi Magda 1927-ben született, és az egykori Vasas Kórus szólóénekese, előénekese volt. Mivel Magdi néni azóta sem szakadt el a zenétől, így társai ma is szeretettel gondolnak rá.

„Mikor Magdi néni kimaradt, akkor is tartottuk a kapcsolatot, gyakran lejártam. Nagyon szeret énekelni, szólóénekes és előénekes volt. Nagyon szereti a nótákat és támogatja a kórust. Nem csak erkölcsileg, hanem egyéb módokon is. Mindenki nagyon szereti és tiszteli. Ha eljött az előadásunkra, soha nem jött üres kézzel, volt olyan is, hogy hatalmas vörös rózsacsokrot hozott. A kórus úgy döntött, mivel az egészségügyi állapota eléggé megromlott, hogy eljövünk és néhány dallal köszöntjük” - mondta Bordásné Fábián Katalin, az Ózdi Városi Vegyeskar tagja.

Magdi néni nagyon megörült a nótaszónak, még a dalolásba is bekapcsolódott. Kedvence Verdi Nabucco című operája, így az énekkar a Rabszolgák kórusának dalát is elhozta számára. A szépkorú hölgy úgy gondolja, hogy nagy öröm az ember életében, ha ilyen szép dallamok veszik körül.

„Amikor én kórushangot hallok, akkor mindig föltámadok. Ezek a szép dallamok, amik összecsengenek és összeillenek, zengenek ezek meggyógyítanak egy kis időre. Akár mekkora a baj, de gyógyítanak. Higgye el mindenki, hogy a zene, a szívből jövő éneklés az gyógyít” - emelte ki Lakatosné Mezőfi Magda.

Magdi néni szerint a lényeg, hogy szóljon a zene és ne szégyelljünk énekelni. Az Ózdi Városi Vegyeskar nagyon fontosnak tartja, hogy örömöt adjanak azoknak, akik szeretik a dallamokat, így ezt követően egy másik komoly betegségben szenvedő tagjukat is meglepték.